Hyppää sisältöön

Rakuunasoittokunnan konsertti Saimaa II

Torstai 6.10.2022 klo 19.00

Rakuunasoittokunnan konsertti SAIMAA II "POJAT", to 6.10.2022, kello 19, Lappeenranta-sali (Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta, kaupungitalo).

Rakuunasoittokunta johtajanaan musiikkieverstiluutnantti Pasi-Heikki Mikkola, kapellimestari, ja Timo Riihonen, laulu.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta Mikko Niskasen ohjaamasta ja Paavo Rintalan samannimiseen romaaniin perustuvasta elokuvasta Pojat, joka sijoittuu jatkosodan ja Lapin sodan aikaiseen Oulun kaupunkiin.

Elokuvan musiikin on säveltänyt kansainvälisestikin tunnettu Einar Englund. Englundin sävellykset ja Englundiin vaikuttaneiden säveltäjien musiikki, kuten Aaron Copland ja Dmitri Shostakovits, ovat tämän konsertin kantava teema.

Solistiksi konserttiin saapuu bassoääni Timo Riihonen. Puhallinorkesterille ja bassoäänelle sävellettyä musiikkia löytyy Suomesta vain vähän, mutta Jukka-Pekka Lehdon Uuno Kailaan runoon perustuva teos Kellojen legenda on yksi tällainen sävellys. Konserttia varten säveltäjä on tehnyt uuden päivitetyn version.

Rakuunasoittokunnan vierailevana kapellimestarina konsertin johtaa Puolustusvoimien ylikapellimestari musiikkieverstiluutnantti Pasi-Heikki Mikkola.

Tervetuloa nauttimaan konsertista kanssamme!

Liput alkaen 20 €, ennakkoon: Asiakaspalvelukeskus Winkki (LPR:n kaupungintalo), lippu.fi, R-kioskit, tuntia ennen Winkistä.

Kohderyhmät: media, kansalaiset