Hyppää sisältöön

Kainuun prikaatin sotilasvala- ja vakuutus Ylivieskassa

Perjantai 10.2.2023 – 

Tammikuun alokkaiden sotilasvala ja -vakuutustilaisuudet pidetään kolmena päivänä, joista ensimmäinen Ylivieskassa.

  • 10.2.2023 Pohjan pioneeripataljoonan ja Pohjois-Suomen viestipataljoonan alokkaat Ylivieskassa
  • 11.2.2023 Kainuun jääkäripataljoonan alokkaat varuskunnassa Kajaanissa ja 
  • 12.2.2023 Kuopion huoltopataljoonan ja Kainuun tykistörykmentin alokkaat varuskunnassa Kajaanissa

Tässä tapahtumajulkaisussa on tietoa 10.2. päivästä Ylivieskassa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen valapäivään paikoitus- ja ruokailujärjestelyjä varten tapahtuu nettilomakkeella 29.1.2023 mennessä. Osoite lomakkeeseen ilmenee alokkaan läheisilleen toimittamasta valakutsusta.

Ohjelma Ylivieskassa 10.2.

  • 8.30-15 Kalustonäyttely ja toimintarastit, Liikuntakeskus, Salmiperäntie 2
  • 10.30 Seppeleen lasku, Sankarihautausmaa
  • 11.30 Sotilasvakuutus, Kulttuurikeskus Akustiikka, Koulukatu 2 (sotilasvakuutuksen antavat alokkaat läheisineen)
  • 12.30 Sotilasvala, Liikuntakeskus, Salmiperäntie 2
  • n. 13.10 Ohimarssi, Valtakatu (sotilasvakuutuksen antaneet ovat mukana ohimarssissa)
  • 14.00 Valalounas, Liikuntakeskus, Salmiperäntie 2

Valan ja vakuutuksen vastaanottaa prikaatin komentaja, prikaatikenraali Manu Tuominen. Vakuutus- ja valakaavan esilukijana toimii kansanedustaja Juha Pylväs. Valajoukkoja komentaa esikuntapäällikkö everstiluutnantti Arto Hirvelä ja valahartauden toimittaa kenttärovasti Penna Parviainen ja Kajaanin ortodoksisen kappeliseurakunnan pastori Heikki Harvola.

Valokuvaus tilaisuuksissa, striimaus

Vala- ja vakuutustilaisuuksia saa kuvata, mutta paraatikentän keskelle pääsevät vain median edustajat varuskunnan tiedottajan opastamana. 
Ylivieskan kaupunki striimaa valatapahtumat suorana lähetyksenä osoitteessa paikallistv.fi.

Liikenne, ruokailu ja wc


Liikenne

Valaopasteet ohjaavat liikennettä Savontieltä  ja Sotilaspoliisi ohjaa ajoneuvot käytettävissä oleville kaupungin eri paikoitusalueille. Siirtymiseen paikoituksesta Liikuntapuistoon kannattaa varata aikaa.

Ruokailu ja sotilaskoti

Valalounas (hernekeitto, mehu, leipä + margariini) on tarjolla ohimarssin jälkeen Liikuntapuistossa ulkoalueella kenttäolosuhteissa. Tarjolla on myös erityisruokavalio niille, joille hernekeitto ei sovellu.

Oulun sotilaskotiyhdistys palvelee myyntipisteellä Liikuntapuiston kalustonäyttelyalueella kahden sotilaskotiauton voimin sekä myyntipisteellä liikuntahallissa.

WC-tilat

Yleisön käytössä ovat Liikuntapuistossa jäähallin sekä liikuntahallin aulan wc-tilat.

 

Missä se oma alokas onkaan?

Omaa alokasta on vaikea löytää satojen samanasuisten joukosta. Tilannetta helpottaa valaryhmityskartta, josta hahmottaa valakentän ja yksiköiden sijainnin siellä.

Virallisesti valatilaisuus alkaa areenalla kello 12.30, mutta seurattavaa on jo ennen sitä, kun joukot marssivat ja asettautuvat valaryhmitykseen kentälle. Ennen valatilaisuutta kello 11.30 sotilasvakuutuksen valinneet alokkaat antavat sotilasvakuutuksen kulttuurikeskus Akustiikassa läheistensä läsnä ollessa. 

Huom! Alokas valitsee itse osallistuuko vala- tai vakuutustilaisuuteen. Tarkista omalta alokkaaltasi hänen valitsemansa tilaisuus (vakuutus/vala).

Ohimarssi marssitaan Valtakadulla, jossa vastaanottopaikka on kirkon kohdalla. Yleisö pääsee siirtymään lyhyen matkan Liikuntapuistosta Valtakadulle rauhallisesti valajoukkojen marssiessa pidemmän reitin heitä vastaan. 

Ohimarssin jälkeen luovutetaan aseet ja suoritetaan lomatarkastus ennen kenttälounasta, joka on tarjolla yleisölle heti ohimarssin jälkeen Liikuntapuistossa. Varusmiehet siirtyvät läheistensä luo Liikuntapuistoon lomatarkastuksen jälkeen. Valaloma alkaa ruokailun jälkeen.

Tilaisuudet Ylivieskassa ovat sotilasvakuutusta lukuun ottamatta ulkotilaisuuksia, joten kannattaa varautua sään mukaisella vaatetuksella ja jalkineilla. Valakenttä on koneellisesti tampattu urheilukenttä. Kovalla pakkasella lämmittelemään pääsee sisätiloihin.

Tervetuloa tutustumaan Liikuntapuistossa olevaan kalustonäyttelyyn, jossa on myös Ylivieskan koulujen oppilaita viettämässä maanpuolustuspäivää tutustumalla kalustoon ja osallistumalla näyttelyn yhteydessä pidettäville toimintarasteille.

Ylivieskan kaupunki toivottaa vieraat tervetulleiksi kaupunkiin. Lisätietoa Ylivieskasta löytyy osoitteista ylivieska.fi ja ylivieska.fi/visitylivieska.

Palaute

Kysymme tapahtumasta jälleen palautetta. Voit antaa risuja ja ruusuja lomakkeella osoitteessa bit.ly/123valapalaute 10.-19.2.2023. 

Kohderyhmät: media, kansalaiset


´