Hyppää sisältöön

Kainuun prikaatin sotilasvala- ja vakuutus sunnuntaina Kajaanissa

Sunnuntai 12.2.2023

Tammikuun alokkaiden sotilasvala ja -vakuutustilaisuudet pidetään kolmena päivänä, joista kolmas tykkimiesten ja autosotamiesten osalta varuskunnassa.

  • 10.2.2023 Pohjan pioneeripataljoonan ja Pohjois-Suomen viestipataljoonan alokkaat Ylivieskassa
  • 11.2.2023 Kainuun jääkäripataljoonan alokkaat varuskunnassa Kajaanissa ja 
  • 12.2.2023 Kuopion huoltopataljoonan ja Kainuun tykistörykmentin alokkaat varuskunnassa Kajaanissa

Tässä tapahtumajulkaisussa on tietoa 12.12. päivästä Kajaanissa varuskunnassa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen valapäivään paikoitus- ja ruokailujärjestelyjä varten tapahtuu nettilomakkeella 29.1.2023 mennessä. Osoite lomakkeeseen ilmenee alokkaan läheisilleen toimittamasta valakutsusta.

Puolustusvoimien turvallisuustason mukaisesti tarkistamme täysi-ikäisten tulijoiden henkilöllisyyden pistokokein paikoitusalueilla (passi, henkilökortti tai 1.1.1990 jälkeen myönnetty ajokortti). Pääsy varuskuntaan edellyttää ilmoittautumista em. nettilomakkeella.

Ohjelma

  • 10.00     Sotilasvakuutus, Varuskunnan auditorio
  • 11.30    Sotilasvala, Paraatikenttä 

Huom! Ortodoksiset alokkaat vannovat valan halutessaan ortodoksisin menoin edellispäivänä, lauantaina kello 9 Kajaanin Kristuksen kirkastumisen kirkossa (Kirkkokatu 17) ja osallistuvat ohimarssiin varuskunnassa valakentällä. Valaruokailu heille on järjestetty yhdessä Kainuun jääkäripataljoonan valavieraiden kanssa kasarmi 2:n alimmassa kerroksessa. Kasarmi sijaitsee paraatikentän vieressä. Pyydämme näiden alokkaiden läheisiä ilmoittautumaan nettilomakkeella lauantain tapahtumaan.

Sotilasvalan ja -vakuutuksen vastaanottaa Kainuun prikaatin komentaja, prikaatikenraali Manu Tuominen. Valajoukkoja komentaa everstiluutnantti Arto Hirvelä. Valahartauden pitää sotilaspastori Heikki Korva ja musiikista vastaa Lapin sotilassoittokunta.

Valokuvaus tilaisuuksissa

Vala- ja vakuutustilaisuuksia saa kuvata, mutta paraatikentän keskelle pääsevät vain median edustajat varuskunnan tiedottajan opastamana. Valatilaisuutta ei striimata.

Liikenne, ruokailu ja wc

Liikenne

Valaopasteet ohjaavat liikennettä VT5:ltä ja VT6:lta varuskuntaan. Etelästä Kajaaniin saapuvien on huomioitava, että varuskuntaan pääsee ainoastaan VT6:lta (Sotkamontie), ei Vimpelinlaakson urheilualueen kautta. Jotkin navigaattorit opastavat varuskuntaan virheellisesti.

Ruokailu ja sotilaskoti

Valalounas (hernekeitto, mehu, leipä + margariini) on tarjolla ohimarssin jälkeen perusyksikön tiloissa. Tarjolla on myös erityisruokavalio niille, joille hernekeitto ei sovellu. 

Kajaanin sotilaskotiyhdistys palvelee koko tilaisuuksien ajan molemmissa kerroksissa.

Käytössä ovat Sotilaskotikiinteistön wc-tilat alakerrassa sekä yläkerran auditorion lämpiössä ja perusyksiköissä vieraiden käyttöön osoitetut wc:t.

 

 

Missä se oma alokas onkaan?

Omaa alokasta on vaikea löytää satojen samanasuisten joukosta. Tilannetta helpottaa valaryhmityskartta, josta hahmottaa valakentän ja yksiköiden sijainnin siellä.

Virallisesti valatilaisuus alkaa valakentällä kello 11.30, mutta seurattavaa on jo ennen sitä, kun joukot marssivat ja asettautuvat valaryhmitykseen kentälle. Ennen valatilaisuutta kello 10.00 sotilasvakuutuksen valinneet alokkaat antavat sotilasvakuutuksen. Tähän tilaisuuteen osallistuvat heidän läheisensä.

Huom! Alokas valitsee itse, osallistuuko vala- tai vakuutustilaisuuteen. Tarkista omalta alokkaaltasi hänen valitsemansa tilaisuus (vakuutus/vala).

Ohimarssi marssitaan paraatikentällä eikä yleisön tarvitse siirtyä kentältä pois. 

Ohimarssin jälkeen luovutetaan aseet ennen kenttälounasta, joka on tarjolla yleisölle heti ohimarssin jälkeen perusyksiköissä. 

Tilaisuudet ovat ortodoksista valaa ja sotilasvakuutusta lukuun ottamatta ulkotilaisuuksia, joten kannattaa varautua sään mukaisella vaatetuksella ja jalkineilla. Kovalla pakkasella lämmittelemään pääsee sisätiloihin perusyksiköiden alahalleihin.

Palaute

Kysymme tapahtumasta jälleen palautetta. Voit antaa risuja ja ruusuja lomakkeella osoitteessa bit.ly/123valapalaute 10.-19.2.2023. 


´