Hyppää sisältöön

Kainuun prikaatin alokkaiden läheistenpäivä heinäkuussa

Lauantai 8.7.2023

Läheiset, tervetuloa varuskuntaan!

Kainuun prikaati toivottaa heinäkuun alokkaiden läheiset lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan varuskuntaan.
Järjestämme läheistenpäivät kahtena päivänä suuren vierailijamäärän vuoksi. Vietämme vierailupäiviä siten, että 

 • lauantaina 8.7. vieraita ottavat vastaan Kuopion huoltopataljoona, Pohjan pioneeripataljoona ja Pohjois-Suomen viestipataljoona ja
 • sunnuntaina 9.7. vieraita ottavat vastaan Kainuun tykistörykmentti ja Kainuun jääkäripataljoona.

Molempina päivinä vierailuaika on kello 13-16, jolloin kotiväki voi tutustua varuskuntaan, kasarmeihin, tupaan, kalustoon ja tietenkin Sotilaskotiin. 

Ilmoittautuminen tapahtumaan

Ilmoittautuminen tapahtumaan ennakolta on pääsylippu varuskuntaan. Saatte ilmoittautumislinkin omalta alokkaaltanne ensimmäisen palvelusviikon alkupäivinä. Pyydämme varaamaan mukaan henkilöllisyystodistuksen täysi-ikäisten tulijoiden osalta.

Päivän ohjelma ja aikataulu:

 • klo 13 mennessä saapuminen varuskuntaan
 • klo 13 yksikkö järjestäytyy kasarminsa takapihalle
 • info(t) läheisille alokkaan yksikössä tai yksikön osoittamassa tilassa
 • klo 14.30 toimintanäytös urheilukentällä
 • klo 16.00 saakka tutustuminen varuskuntaan ja kalustoon

Vierailun pääpaino on tutustuminen ympäristöön ja tulevaan koulutukseen. Jokaisessa yksikössä henkilökuntaan kuuluva kouluttaja kertoo infotilaisuudessa varuskunnasta, olosuhteista ja yksikön koulutuksesta. 

Pyydämme teitä pukeutumaan sään mukaisesti: varuskunta on iso - kuin pieni kunta - ja sotilaspoliisit täyttävät paikoitusalueet järjestyksessä, jolloin etäisyys yksikköön voi olla suurikin. Varaudu erityisesti mukavilla kengillä! INVA-merkityt ajoneuvot pyritään ohjaamaan mahdollisimman keskeiselle paikalle.

Kumpi vierailupäivä?

Alokkaat ilmoittavat kotiin vierailuajankohdasta, mutta kun uutta asiaa on paljon tieto saattaa jäädä hämäriin. Alla on kaikki viisi pataljoonaa/rykmenttiä ja läheistenpäiviin osallistuvat yksikkömme:

Lauantaina vieraillaan

 • Kuopion huoltopataljoona: Huoltokomppania, 1. erillinen autokomppania
 • Pohjan pioneeripataljoona: 1. pioneerikomppania, Teknillinen komppania
 • Pohjois-Suomen viestipataljoona: 1. ja 2. viestikomppania, Esikuntakomppania

Sunnuntaina vieraillaan 

 • Kainuun tykistörykmentti: Kranaatinheitinkomppania, 1. tuliasemapatteri ja 2. tuliasemapatteri 
 • Kainuun jääkäripataljoona: 1., 2., ja 3. jääkärikomppania

Liikenne

Varuskuntaan riittää tulijoita ennen kello 13 ja liikenne ruuhkautuu etenkin Kajaanin eteläpuolella valtatie 5:llä kun Savosta ja Pohjanmaalta tulevat reitit yhtyvät 20 km Kajaanin eteläpuolella. Varaa siis riittävästi ajo-aikaa. 

Navigaattorit ohjaavat Prikaatintie 97 -osoitteella Vimpelinvaaralle, josta ei pääse varuskuntaan. Asetamme Läheistenpäivä-liikenneopasteet valtateille 5 ja 6 opastamaan varuskuntaan. Varuskuntaan Prikaatintielle pääsee vain valtatieltä 6. 

Sotilaspoliisi asettaa Prikaatintien yksisuuntaiseksi molempina päivinä kello 10-14 ja tarkistaa tapahtumaan ennaltailmoittautuneiden henkilöllisyyden ennen varuskunnan porttia. 

Sotilaspoliisi myös ohjaa paikoitusalueille varuskunnassa. Suuren osallistujamäärän vuoksi ajoneuvot ohjataan keskitetysti täyttäen paikoitusalueet järjestyksessä. 

Sotilaskoti

Sotilaskoti palvelee koko päivän ajan myös myymällä kahvia, virvokkeita, makeaa ja suolaista autoistaan. Läheistenpäivinä ei ole tarjolla lounasta eikä sitä ole mahdollista ostaa varuskuntaravintolasta.

Sotilaskodissa tulee olemaan ruuhkaa, pyydämme asioimaan siellä niin, että kaikilla on mahdollisuus nauttia virvokkeensa sotilaskotitiloissa.

Opasmiehet ohjaavat

Sotilaspoliisi ohjaa liikenteen paikoitusalueille eri puolille varuskuntaa molemmista porteista ja opasmiehet ohjaavat vieraat kohti oikeaa perusyksikköä. Vierailijat tapaavat siis omat alokkaansa yksikön takapihalla kun alokkaat järjestäytyvät sinne kello 13.

Mikäli tulette varuskuntaan hyvissä ajoin, Sotilaskoti palvelee jo ennen tilaisuuden alkamista. Mikäli tulette varuskuntaan myöhemmin, olkaa yhteydessä omaan alokkaaseenne ja sopikaa tapaamispiste, jonne löydätte molemmat.

Mikäli ette tiedä alokkaanne yksikköä, voitte kysyä sitä opasmiehiltä, joilta löytyy aakkosellinen nimilista alokkaista yksikkötietoineen.

WC-tilat

Sotilaskodissa ja viereisessä auditorion yläkerrassa on rajallinen määrä WC-tiloja, joten pyydämme vieraita käyttämään yksiköiden wc-tiloja, jotka on vierailun ajaksi merkitty selkeästi miesten ja naisten käyttöön.

INVA-WC ja samalla suurempi tila mm. vauvan hoitoon löytyy Sotilaskodin alakerrasta.

Toimintanäytös ja kalustoesittely

Toimintanäytös toteutetaan molempina päivinä kello 14.30 varuskunnan urheilukentällä. Tapahtumassa on mukana ampumismelua, minkä vuoksi katsomorinteessä on jaossa korvatulppia. Perheen pienimpien korvia on hyvä suojata ja lemmikkien osalta varmistaa, etteivät ne pääse karkaamaan.

Kalustoa ja koulutusmateriaalia esitellään yksiköiden ulkoalueilla ja alimman kerroksen sisätiloissa. Tervetuloa tutustumaan myös naapuriyksikköön!

Valokuvaus

Läheistenpäivinä valokuvaus on sallittua varuskunnassa. 

Koirat

Koiravieraat ovat tervetulleita varuskuntaan viikonloppuna sillä edellytyksellä, että omistaja tai huoltaja varmistaa koiran hyvinvoinnin koko vierailun ajan. Varmista, että vettä on saatavilla - sitä saa esimerkiksi hanoista yksikön alimmasta kerroksesta. Koiraa ei voi viedä sisätiloihin (kasarmit, Sotilaskoti) eikä Sotakoiraosaston tiloihin. Älä jätä lemmikkiä kuumaan autoon.

Tupakointi

Pyrimme mahdollisuuksien mukaan savuttomuuteen varuskunnassa - tupakointi on sallittua vain tupakointipaikoilla ja toivomme, että vieraamme pyrkivät hyödyntämään samoja alueita tupakointiin.

Kyselyt

Mikäli sinulla on kysyttävää tapahtumasta, voit ottaa virka-aikana yhteyttä

 • asiakaspalvelupisteeseen (alokkaan yksikkötiedot 3.7. alkaen) puh. 0299 451 160
 • tiedottajaan puh. 0299 451 113 (myös läheistenpäivinä viikonloppuna)
 • Numerot eivät ole maksullisia palvelunumeroita.

Palaute

Otamme vastaan risuja ja ruusuja palautelomakkeella, joka on täytettävissä 8.7. kello 13 alkaen viikon ajan.

Vala- ja vakuutustilaisuudet elokuussa

Vala- ja vakuutustilaisuudet järjestetään lauantaina 12. elokuuta Kajaanissa kaupungin keskustassa. Tarkempi aikataulu ja tietoa eri tilaisuuksista löytyy internet-sivuiltamme lähempänä tapahtumaa.
 

Kohderyhmät: kansalaiset


´