Skip to content

K9-panssarihaupitsien varusmieskoulutus on käynnistynyt Panssariprikaatissa

Panssariprikaati
26.9.2019 13.02
Tiedote
K9 panssarihaupitsi ja varusmies

K9-panssarihaupitsien varusmieskoulutus on käynnistynyt Panssariprikaatin Jääkäritykistörykmentissä 2/2019-saapumiserän varusmiehillä.

Tela-alustaisten 155 mm:n K9 Moukari -raskaiden panssarihaupitsien varusmieskoulutus on alkanut Panssariprikaatin Jääkäritykistörykmentissä syyskuussa. Koulutus toteutetaan nousujohteisesti, ja siihen kuuluu tänä syksynä muun muassa kalustoon ja sen rakenteeseen tutustumista, maasto- ja maantieajoa, vaunujen kunnossapitoa ja huoltoa sekä ensimmäiset kovapanosammunnat.

Koulutus toteutetaan nousujohteisesti, ja siihen kuuluu tänä syksynä muun muassa kalustoon ja sen rakenteeseen tutustumista, maasto- ja maantieajoa, vaunujen kunnossapitoa ja huoltoa sekä ensimmäiset kovapanosammunnat.

Joukon suorituskyky testataan ensi kevään harjoituksissa, kun varusmiehet toimivat vaunuryhminä osana omaa sodanajan joukkoaan. Panssarihaupitsille koulutettavan miehistön palvelusaika on 347 vuorokautta.

- K9 Moukari -panssarihaupitsit soveltuvat hallintalaitteiltaan ja luotettavuudeltaan hyvin varusmieskoulutukseen ja asevelvollisten käyttöön. Panssarihaupitsi on tehokkaan moottorinsa, automaattivaihteiston ja rattiohjauksen johdosta nopea omaksuttava ajokoulutuksessa, jolloin voimme keskittyä erityisesti turvallisen, mutta tehokkaan tuliasematoiminnan koulutukseen, toteaa Jääkäritykistörykmentin komentaja everstiluutnantti Aku Antikainen.

- K9-panssarihaupitsihanke on edennyt täysin suunnitelman mukaisesti. Hyvä ja saumaton yhteistyö kaikkien toimijoiden: Etelä-Korean, Puolustusministeriön, Puolustusvoimien logistiikkalaitoksen, Millogin sekä joukko-osastojemme kanssa on ollut erinomaista ja mahdollistanut varusmieskoulutuksen aloittamisen alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Panssarihaupitsien varusmieskoulutus laajennetaan alkamaan ensi vuonna myös Karjalan prikaatissa, mihin meillä on nyt hyvät perusteet, kertoo tykistön tarkastaja eversti Pertti Holma Maavoimien esikunnasta.

K9-panssarihaupitsien hankinnasta päätettiin helmikuussa 2017. Panssarihaupitseilla mahdollistetaan operatiivisten joukkojen tukeminen kauaskantoisella ja hyvän maasto- ja tieliikkuvuuden omaavalla tykistökalustolla.

Lisätietoja: