Hoppa till innehåll

Beredskapsenheterna i södra Finland övar i Helsingfors och Nyland 23-27.1.2023

Gardesjägarregementet
Utgivningsdatum 20.1.2023 10.40
Pressmeddelande
Sotilaita lumipuvuissa rynnäkkökiväärien kanssa

Gardesjägarregementet leder en övning för beredskapsenheter i Helsingfors, Hangö och Raseborg 23-27.1.2023. Under övningen övar de beredskapsenheter som tog över beredskapsansvaret i december samverkan. Man koncentrerar sig på olika stridsmetoder, verksamhet mot specialtrupper och skyddande av objekt. I övningen deltar även reservister, bland dem finns kustjägare som deltar i en delövning som leds av Nylands brigad. Övningen utgör en del av den årliga övningsverksamheten i enlighet med utbildningsplanen.

I övningen deltar beredskapsenheterna från Gardesjägarregementet, Pansarbrigaden och Björneborgs brigad. Från Karelska brigaden deltar beväringar inom stödjande vapenslag. Från Gardesjägarregementet deltar även en spaningspluton. I övningen, som leds av kommendören för Gardesjägarregementet, överste Asko Kopra, deltar reservister från både Armén och Marinen.  

Övningen ordnas under tiden 23-27.1 i Helsingfors (Nordsjö), Hangö och Raseborg. Man övar även i Sandhamn. Trupperna rör sig i terränguniform och är utrustade med stormgevär. Utbildarna bär gula varningsvästar. Trupperna förflyttar sig till övningsplatserna med Försvarsmaktens fordon, i vilka även ingår bepansrade trupptransportfordon. 

Närmare information om övningen ges av informatör Meri Leppänen ([email protected], 0299 421 235).

´