Hyppää sisältöön

Eteläisen Suomen valmiusyksiköt harjoittelevat Helsingissä ja Uudellamaalla 23.-27.1.2023

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 20.1.2023 10.40
Tiedote
Sotilaita lumipuvuissa rynnäkkökiväärien kanssa

Kaartin jääkärirykmentti johtaa valmiusyksiköiden harjoituksen Helsingissä, Hangossa ja Raaseporissa 23.–27.1.2023. Harjoituksessa joulukuussa valmiusvastuun ottaneet valmiusyksiköt harjoittelevat yhteistoimintaa. Keskiössä ovat erilaiset taistelumenetelmät, erikoisjoukkojen vastainen toiminta ja kohteiden suojaaminen. Harjoituksessa on mukana myös reserviläisiä, heidän joukossaan rannikkojääkäreitä Uudenmaan prikaatin johtamassa osaharjoituksessa. Harjoitus on osa koulutussuunnitelman mukaista vuosittaista harjoittelua.

Harjoitukseen osallistuvat valmiusyksiköt Kaartin jääkärirykmentistä, Panssariprikaatista ja Porin prikaatista. Karjalan prikaatista harjoitukseen osallistuu varusmiehiä tukevista aselajeista. Kaartin jääkärirykmentistä mukana on myös tiedustelujoukkue. Kaartin jääkärirykmentin komentaja, eversti Asko Kopran johtamassa harjoituksessa kertaa reserviläisiä sekä Maa- että Merivoimista.

Harjoittelu tapahtuu 23.–27.1. välisenä aikana Helsingissä (Vuosaaressa), Hangossa ja Raaseporissa. Harjoituksia on myös Santahaminassa.
Joukot liikkuvat maastopuvuissa ja heidän varustukseensa kuuluu rynnäkkökivääri. Kouluttajilla on päällään keltaiset huomioliivit.
Joukot siirtyvät harjoituskohteisiin Puolustusvoimien ajoneuvoilla, joiden joukossa on myös panssaroituja miehistönkuljetusajoneuvoja.

Lisätietoa harjoituksesta antaa tiedottaja Meri Leppänen ([email protected], 0299 421 235).

´