Hoppa till innehåll

Du som deltar i uppbåd i år - kom ihåg att delta i hälsoundersökning före uppbådet

Armén
Utgivningsdatum 8.6.2020 14.59 | Publicerad på svenska 9.6.2020 kl. 14.09
Pressmeddelande
kuva, jossa kolme varusmiestä keskustelee keskenään metsässä

Försvarsmakten påminner om att de som deltar i uppbåd inkommande höst bör genomgå hälsoundersökning före uppbådet. På grund av den COVID19-epidemi som råder i Finland är det möjligt att hälsoundersökningarna inför uppbådet har avbokats eller framflyttats.

Om du på väg på uppbåd i höst och tiden för din förhandsundersökning har avbokats, ta genast kontakt med den som ordnar hälsoundersökningar i din hemkommun och kom överens om en ny tid. Regionalbyrån har sänt dig kontaktuppgifterna i samband med den övriga posten inför uppbådet. Om du redan har fått en ny tid, kom ihåg att delta i hälsoundersökningen och göra din plikt.

– Skyldigheten att delta i hälsoundersökning bygger på värnpliktslagen. Om du ännu inte gjort någonting åt saken lönar det sig att börja nu, säger kapten Salla Riikonen vid Arméstaben. 

Förberedelserna för uppbådet i full gång

Uppbåden ordnas i augusti-december. Vid uppbådet får den värnpliktige information om beväringstjänsten och värnplikten. I planeringen och förverkligandet av uppbåden beaktas den allmänna hygienpraxis som redan nu är i kraft. I sin planering inför uppbåden är Försvarsmakten även beredd på snabbt uppkommande begränsningar i fråga om sammankomster. Mer information om uppbåden finns på adressen intti.fi/sv/uppbaden.

´