Hyppää sisältöön

Syksyn kutsuntoihin osallistuva - muista terveystarkastus ennen tilaisuutta

Maavoimat
Julkaisuajankohta 8.6.2020 14.59
Tiedote
kuva, jossa kolme varusmiestä keskustelee keskenään metsässä

Puolustusvoimat muistuttaa, että syksyn kutsuntoihin osallistuvien tulee käydä ennakkoterveystarkastuksessa ennen kutsuntatilaisuutta. Vallitsevan COVID-19-epidemiatilanteen vuoksi kutsuntojen terveystarkastuksia on saatettu peruuttaa tai siirtää.

Jos olet osallistumassa syksyn kutsuntoihin ja ennakkoterveystarkastusaikasi on peruttu, ota välittömästi yhteyttä kunnassasi terveystarkastuksen järjestävään tahoon ja sovi uusi aika. Yhteystiedot on toimitettu sinulle aluetoimistosta kutsuntapostisi mukana. Mikäli olet jo saanut uuden ajan, muista osallistua terveystarkastukseen ja hoitaa velvollisuutesi.

– Velvollisuus osallistua terveystarkastukseen perustuu asevelvollisuuslakiin. Jos et ole vielä tehnyt asian suhteen mitään, niin nyt kannattaa ruveta asiaa hoitamaan, kannustaa kapteeni Salla Riikonen Maavoimien esikunnasta.

Kutsuntojen valmistelut käynnissä

Kutsunnat järjestetään elo-joulukuussa. Kutsunnoissa asevelvollinen saa tietoa varusmiespalveluksesta ja asevelvollisuudesta. Tilaisuuksien suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan jo nyt voimassa olevat yleiset hygieniakäytännöt. Puolustusvoimat varautuu kutsuntojen suunnittelussa myös nopeasti muuttuviin kokoontumisrajoituksiin. Lisätietoja kutsunnoista löydät osoitteesta intti.fi/kutsunnat.

´