Hoppa till innehåll

Befälhavaren för de amerikanska markstyrkorna i Europa och Afrika besökte Finland

Armén
Utgivningsdatum 15.9.2022 14.00
Pressmeddelande

General Darryl A. Williams, befälhavare för de amerikanska markstyrkorna i Europa och Afrika, besökte Finland den 14 september. Arméns styrkor deltog sommaren 2022 i Finska arméns kompletterande utbildnings- och övningsverksamhet och goda erfarenheter erhölls från den gemensamma utbildningen.

Värd för general Williams besök var kommendören för Armén, generallöjtnant Pasi Välimäki. Under besöket diskuterade generalerna det bilaterala samarbetet och dess framtida riktlinjer samt resultaten av utbildnings- och övningsverksamheten sommaren 2022. Förenta staternas arméstyrkor i Europa och Afrika var nära involverade i Arméns kompletterande utbildnings- och övningsverksamhet sommaren 2022.

– Vårt samarbete är på en väldigt bra nivå. Förra sommarens utbildning ökade våra truppers samarbetsförmåga. Samtidigt lär vi oss av varandras bäxta praxis – på många olika plan och på många olika sätt. Vi kommer att fortsätta utveckla vår interoperabilitet både operativt och tekniskt, säger generallöjtnant Välimäki.

– Sommarutbildningsverksamheten i Finland gav en möjlighet att fortsätta utveckla vår interoperabilitet och vårt redan starka partnerskap, säger general Williams.

– Sådana övningsmöjligheter gör Finland till en värdefull partner, och i min nya roll som befälhavare för Natos arméhögkvarter ser jag fram emot möjligheten att välkomna Finland till alliansen.

´