Hyppää sisältöön

Yhdysvaltain Euroopan ja Afrikan maavoimajoukkojen komentaja vieraili Suomessa

Maavoimat
Julkaisuajankohta 15.9.2022 14.00
Tiedote
Kuvassa Maavoimien komentaja kenrl Pasi Välimäki ja Yhdysvaltain Euroopan ja Afrikan maavoimajoukkojen komentaja kenr Darryl A Williams.

Yhdysvaltain Euroopan ja Afrikan maavoimajoukkojen komentaja, kenraali Darryl A. Williams vieraili Suomessa 14. syyskuuta. Yhdysvaltain Euroopan maavoimajoukot osallistuivat Maavoimien kesän 2022 täydentävään koulutus- ja harjoitustoimintaan, ja yhteisestä harjoittelusta saatiin hyviä kokemuksia.

Kenraali Williamsin vierailua isännöi Maavoimien komentaja, kenraaliluutnantti Pasi Välimäki. Vierailun aikana komentajat keskustelivat kahdenvälisestä yhteistoiminnasta ja sen tulevista suuntaviivoista sekä kesän 2022 koulutus- ja harjoitustoiminnan havainnoista. Yhdysvaltain Euroopan ja Afrikan maavoimajoukot olivat tiiviisti mukana Maavoimien kesän 2022 täydentävässä koulutus- ja harjoitustoiminnassa.

- Yhteistoimintamme on erittäin hyvällä tasolla. Viime kesän harjoittelu lisäsi joukkojemme kykyä toimia yhdessä. Samalla opimme toistemme parhaista käytänteistä – monella eri tasolla ja tavalla. Jatkamme yhteistoimintakyvyn kehittämistä niin toiminnallisesti kuin teknisesti, kenraaliluutnantti Välimäki kertoo.

- Kesän harjoitustoiminta Suomessa tarjosi mahdollisuuden jatkaa yhteistoimintakykymme sekä jo ennestään vahvan kumppanuutemme kehittämistä, kenraali Williams sanoo.

- Tällaiset harjoitusmahdollisuudet tekevät Suomesta arvokkaan kumppanin, ja uudessa roolissani Naton maavoimaesikunnan komentajana odotan mahdollisuutta toivottaa Suomi tervetulleeksi mukaan liittoumaan.

´