Försvarsmakten
Utgivningsdatum 30.3.2023 15.25 | Publicerad på svenska 31.3.2023 kl. 7.16
Pressmeddelande
Kuvassa kersantti Remi Lindholm maailmanmestarina maalissa.

Idag, den 30 mars 2023, vann sergeant Remi Lindholm 15 km (V) världsmästerskapen i skidor för soldater.

Lindholm, som låg i topp i hela loppet, slog tvåan Jules Lapierre från Frankrike med 14,6 sekunder. På tredje plats kom Lettlands Andrejs Rastorgujevs, som förlorade mot vinnaren med 22 sekunder. Hela det finska lagets insats var mycket bra. Den femteplacerade yngre gränsbevakare Markus Vuorela kvalificerade sig för blomsterhyllningen efter loppet. Sergeant Ristomatti Hakola var åttonde i tävlingen, löjtnant Niko Husu nia och gränsbevakare Juho Friman 31.

Dagens succé ger en bra utgångspunkt för morgondagens militära patrulltävling, som samtidigt avslutar skid-VM för soldater. Patrulltävlingen skidas av lag om fyra, där en fungerar som ledare för patrullen. Resans längd är 20 km, under vilken tre skott utförs (liggande, upprätt, liggande). Patrullledaren leder skjutningarna och de andra tre medlemmarna utför dem. Varje passningsskott kommer att resultera i en straffrunda på 150 meter för hela laget. Intervallet mellan lagets första och sista representanter bör inte överstiga 15 sekunder under hela loppet. Finland ställer upp med två lag i patrulltävlingen.

Dagens resultat: Live results (skidor.com)