Hoppa till innehåll

Befordringar på Försvarets fanfest 2023

Försvarsmakten
Utgivningsdatum 4.6.2023 0.01
Pressmeddelande

Republikens president har på dagen för Försvarets fanfest den 4 juni 2023 befordrat generalmajor Janne Alpertti Jaakkola till generallöjtnant och överste Ari Matti Laaksonen till brigadgeneral.

Till överste befordrades överstelöjtnanterna Johan Anttila från Flygstaben, Antti Hauvala från Huvudstaben, Matti Heininen från Gardesjägarregementet, Matti Honko från Björneborgs brigad samt Ari Mure från Kajanalands brigad. Till ingenjöröverste befordrades ingenjöröverstelöjtnant Markus Mecklin från Huvudstaben och till medicinalöverste befordrades medicinalöverstelöjtnant Kari Kesseli från Staben för Försvarsmaktens logistikverk. Till kommodor befordrades kommendörerna Mikko Laakkonen från Marinstaben och Jon von Weissenberg från Huvudstaben.


Dessutom har republikens president befordrat sammanlagt 1349 reservofficerare och specialofficerare. Till överste en, till medicinalöverstelöjtnant en, till major 40, till kommendörkapten två, till medicinalmajor två, till kapten 142, till kaptenlöjtnant åtta, till medicinalkapten två, till teknikkapten en, till premiärlöjtnant 353, till premiärlöjtnant i marinen 29, till ingenjörpremiärlöjtnant tre, till medicinalpremiärlöjtnant tre, till teknikpremiärlöjtnant en, till löjtnant 697, till löjtnant i marinen 61, till medicinallöjtnant två och till medicinallöjtnant i marinen en person.
 

Alla befordringar på Ruotuväkis webbplats

´