Medaljkontot öppnat vid VM i militär skidåkning

Utgivningsdatum 29.3.2023 10.38 | Publicerad på svenska 29.3.2023 kl. 11.00
Pressmeddelande
Sotilashiihtolajien maailmanmestaruuskisoissa pronssia voittaneet Ristomatti Hakola ja Remi Lindholm juhlivat mitalia joukkuetovereidensa kanssa.
Tuoreet mitalististi Ristomatti Hakola (vas.) ja Remi Lindholm mitalituolissa, kannattelijoina Niko Husu (vas.) ja Markus Vuorela.

Sergeanterna Remi Lindholm och Ristomatti Hakola vann bronsmedaljer i VM-parsprint för soldater på tisdagen 27.3. Medaljen åtföljdes av löjtnant Niko Husu och yngre gränsbevakare Markus Vuorela på 4:e plats.

I finalen i parsprinten åkte till slut 15 lag efter två semifinaler. Världsmästerskapet vanns av Frankrikes Jules Chappaz och Richard Jouve. VM-silver gick till Schweiz till Avelino Näpflin och Beda Klee.
Militär-VM-medaljen var den tredje i Ristomatti Hakolas karriär och den första för Remi Lindholm, som nyligen tillträdde sin tjänst i Försvarsmakten.

Tävlingarna fortsätter på onsdag 29.3.  med skidorienteringens medeldistans, där Finland representeras av undersergeant Wille Laitamäki. På onsdag avgörs också skidskyttesprinten, där sergeant Tuomas Harjula, gränsbevakare Juho Friman, undersergeant Ville-Valtteri Karvinen och yngre gränsbevakare Erika Jänkä inleder sina lopp.

Militär-VM pågår i Boden fram till 1.4.2023.