Hoppa till innehåll

MILjazz 2024 – Försvarsmaktens sommarturnéprogram har publicerats

Försvarsmakten
Utgivningsdatum 24.5.2024 10.23
Pressmeddelande

MILjazz 2024 erbjuder ett mångsidigt program runt om i Finland

Försvarsmaktens MILjazz-turné börjar nästa vecka och för med sig sommaren! Må-bra-evenemanget utomhus i åtta städer startar den 31 maj i Åbo och erbjuder något för alla, från blues till pop och rock till soul. Konsertdelen börjar kl. 18 och pågår till kl. 21.30.

Först ut för underhållning i Åbo och Hangö är Flottans musikkår med Irina som solist. I Tammerfors, Helsingfors och Lahtis inleds kvällen av Jukka Eskola & Teppo Mäkynen och Kaartin Rytmikone. I Villmanstrand och Jyväskylä hörs först Dragonmusikkåren med Ilta som solist och i Rovaniemi Lapplands militärmusikkår i Big Band sammansättning. Efter den första artisten fortsätter programmet på samma sätt på alla orter.  

Det andra bandet som intar scenen är Flygvapnets Big Band, som underhåller MILjazz-publiken med den mångsidige Sami Pitkämö som solist. Försvarsmaktens värnpliktsmusikkårs showband avslutar kvällen med ett överraskande program och ett energiskt anslag som är fullt av känslor. Konferencier är Markus Virtala. 


Förutom musik erbjuder evenemangen en möjlighet att bekanta sig med militärtjänst och frivillig militärtjänst för kvinnor. Truppförbandens materielutställningar presenterar försvarsmaktens moderna materiel. Besökarna betjänas av Soldathemmet och med hjälp av besökarenkäten kan du påverka programmet för kommande turer. 


MILjazz 2024-turnén fortsätter från Åbo till Hangö den 4 juni, där evenemanget är en del av Försvarsmaktens mångsidiga fanfestdagsprogram. Platsspecifik information finns på: https://konserttikalenteri.puolustusvoimat.fi/sv/militarmusikkarernas-konsertkalender/ .
Alla evenemang är kostnadsfria. Varmt välkommen!
 
Turnétider och -orter

•    fr 31.5. Åbo
•    ti 4.6. Hangö (Paraden för Försvarets fanfest)
•    to 6.6. Tammerfors 
•    la 8.6. Sveaborg (Gardets musikkår festival)
•    ti 11.6. Lahtis
•    to 13.6. Villmanstrand 
•    la 15.6. Jyväskylä
•    ti 18.6. Rovaniemi
 

 

´