Hoppa till innehåll

Förenta staternas marinkår fortsätter samarbetet med Nylands brigad

Nylands brigad
Utgivningsdatum 26.7.2024 10.29
Pressmeddelande

En avdelning från Förenta staternas marinkår bestående av enheter från II Marine Expeditionary Force har anlänt till Finland och kommer att öva tillsammans med Nylands brigad till slutet av augusti. Truppen, som har en styrka på cirka 60 personer, stationeras vid Nylands brigad i Dragsvik och verkar i huvudsak inom brigadens övningsområden.

Samarbetet utgörs av gränsöverskridande övningsverksamhet och ingår i det bilaterala försvarssamarbetet mellan Finland och USA. Nylands brigad har lång erfarenhet av internationellt samarbete och under de senaste åren har samarbetet med USA intensifierats.

- Vi är glada att soldaterna från Förenta staternas marinkår är tillbaka för att fortsätta samarbetet med oss. Nylands brigad har byggt upp en stabil och välfungerande stödorganisation för att ta emot och ta hand om allierade trupper som besöker oss. De nya prestationsförmågor som de har med sig gör det möjligt för oss att fortsätta och fördjupa vårt samarbete, berättar stabschefen vid Nylands brigad, kommendör Pekka Snellman.

En annan avdelning från Förenta staternas marinkår planeras anlända till Dragsvik senare i år för att delta i Marinens huvudkrigsövning, Freezing Winds 24, i slutet av november

Dragsvik, Raasepori
´