Hyppää sisältöön

Yhdysvaltain merijalkaväki jatkaa yhteistyötä Uudenmaan prikaatin kanssa

Uudenmaan prikaati
Julkaisuajankohta 26.7.2024 10.29
Tiedote

II Marine Expeditionary Force-yksiköistä koostuva Yhdysvaltain merijalkaväen (United States Marine Corps) osasto on saapunut Suomeen ja harjoittelee Uudenmaan prikaatin kanssa elokuun loppuun asti. Noin 60 henkilön joukko sijoitetaan Uudenmaan prikaatiin Dragsvikiin ja se toimii pääosin prikaatin harjoitusalueilla.

Tämä rajat ylittävä harjoitustoiminta on osaa Suomen ja Yhdysvaltojen kahdenvälistä yhteystyötä. Uudenmaan prikaatilla on pitkä kokemus kansainvälisestä yhteistyöstä, ja viime vuosina yhteistyö Yhdysvaltojen kanssa on tiivistynyt.

- Olemme iloisia, että Yhdysvaltain merijalkaväen sotilaat jatkavat yhteistyötä kanssamme. Uudenmaan prikaati on rakentanut vakiintuneen ja toimivan tukiorganisaation, jotta voimme vastaanottaa ja isännöidä liittolaisten vierailevia joukkoja. He tuovat mukanaan uusia suorituskykyjä, jotka mahdollistavat yhteistyön jatkamisen ja kehittämisen, kertoo Uudenmaan prikaatin esikuntapäällikkö, komentaja Pekka Snellman.

Toinen Yhdysvaltain merijalkaväen osasto saapuu Dragsvikiin myöhemmin tänä vuonna, jolloin se osallistuu Merivoimien Freezing Winds 24-pääsotaharjoitukseen marraskuun lopussa.

Dragsvik, Raasepori
´