Hyppää sisältöön

ISKE HAKKU - Kymen pioneeripataljoona juhli Vekaranjärvellä

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 28.7.2017 18.57
Tiedote

Kymen pioneeripataljoona vietti 50-vuotisjuhlaa Vekaranjärvellä. Prikaatiin oli kutsuttu lähes sata vierasta juhlimaan pioneerien vuosikymmenien värikkäitä vaiheita.

Toinen seppele laskettiin Pioneeripataljoona 14:n muistomerkille Vekaranjärvellä. Seppelettä oli laskemassa Kymen pioneeripataljoonan komentaja, everstiluutnantti Tatu Mikkola ja pioneeritarkastaja, everstiluutnantti Mikko Illi.

Sateen raikastama juhlapäivä alkoi seppeleen laskulla Korian Pioneerimuistomerkille Kouvolan pioneeripuistoon.

Pioneerikalustoa oli esillä paraatikentällä. Toimintanäytös viritti juhlapäivän yleisöä pioneeritunnelmaan.

Yleisön joukossa oli Kymen pioneeripataljoonan henkilöstön lisäksi kymmeniä entisiä työntekijöitä vuosien varrelta. Heidät oli kutsuttu tutustumaan nykymuotoisen Kymen pioneeripataljoonan toimintaan ja juhlimaan pataljoonan eri vaiheita 50 vuoden ajalta sekä tietenkin tapaamaan entisiä työtovereitaan.

Karjalan prikaatin kisamontun eli paraatikentän pioneerihenki lisääntyi vielä kolmen varusmiesyksikön verran. Pataljoonaan kuuluu kolme joukkoyksikköä; 1. Pioneerikomppania, 2. Pioneerikomppania sekä uusin yksikkö, raivaajakomppania. Valtakunnallinen Raivaamisen osaamiskeskus on sijoitettu Karjalan prikaatiin vuonna 2015.

Paraatin jälkeen oli juhlalounas kutsuvieraille prikaatin esikunnan Wiipurisalissa.

Juhlapäivän päätteeksi oli päiväjuhla Kaartinkinossa. Kymen pioneeripataljoonan komentaja, everstiluutnantti Tatu Mikkola avasi juhlan tervehdyssanoillaan henkilöstölle ja kutsuvieraille. Hän myös palkitsi ansioitunutta henkilöstöään ja Kymen pioneeripataljoonan historiikin tekijöitä ja tukijoita.

Keskellä (neljäs oikealta) juhlaesitelmän pitäjä eversti evp Paavo Aho. Hän on osallistunut myös historiikin tuottamiseen.

Viihdyttävän juhlaesitelmän Korian pioneerien historian vaiheista piti eversti evp Paavo Aho, joka on ollut Kymen pioneeripataljoonassa komentajana. Hänen juhlaesitelmänsä sisälsi myös väliosia pioneerien mielenkiintoisesta laulusta.

Pioneerien historiikkitoimikunnan puheenjohtaja, everstiluutnantti, ST Vesa Valtonen julkisti Kymen pioneeripataljoonan 50-vuotisen historiikin päiväjuhlassa.

Everstiluutnantti, ST Vesa Valtonen on edellinen Kymen pioneeripataljoonan komentaja.

Joukko-osasto Paraatit ja juhlat Vekaranjärvi, Kouvola
´