Tiedotteet

Uutiset

Maavoimat Ilmapuolustusharjoituksessa
Jääkäriprikaati

Maavoimat Ilmapuolustusharjoituksessa

Ilmapuolustusharjoitus kokoaa Lohtajan Vattajanniemelle kahdesti vuodessa pääosan ilmatorjunnan eri ase- ja johtamisjärjestelmistä, varusmiehistä sekä palkatusta henkilöstöstä. Myös meihin ilmatorjuntamiehiin pätee vanha viisaus, jonka mukaan komeimmat palvelevat merivoimissa, viisaimmat ilmavoimissa ja useimmat maavoimissa. Tässä kirjoituksessa käsitellään useimpien puolustushaaraa - maavoimia.
19.11.2018 | 7.15
Puolustuskykyä ja valmiutta ylläpidetään yhteistyössä
Jääkäriprikaati

Puolustuskykyä ja valmiutta ylläpidetään yhteistyössä

Ilmapuolustusharjoituksen 2/18 ampumavaihe on päättynyt ja vuorossa on harjoituksen toinen vaihe eli taisteluvaihe. Osa joukoista ehtikin jo poistua harjoituksesta, mutta toisaalta paljon on tullut lisää joukkoja ja kaikkien toimintamoodi on nyt tilanteenmukaisessa taistelutoiminnassa. Harjoituksen taisteluvaiheessa kyse on todellakin yhteistyöstä, ilmapuolustuksen eri toimijoiden yhteistyöstä. Joukkoja on kymmenestä eri joukko-osastosta, harjoitusjoukkojen vahvuus on yli 1200 ja ilma-aluksia toimii n. 30 kpl.
18.11.2018 | 8.12
Ammunnoilla osoitettiin suorituskykyä ilmapuolustusharjoituksessa 2/18
Jääkäriprikaati

Ammunnoilla osoitettiin suorituskykyä ilmapuolustusharjoituksessa 2/18

Ammuntojen valmistelu aloitettiin toukokuussa ilmapuolustusharjoituksessa 1/18. Suunnittelun perusta on ampuvien järjestelmien kartoittamisessa. Tähän vaikuttavat joukkotuotannossa olevat yksikkötyypit sekä kertausharjoitettavat joukot. Harjoituksen ampumavaihe mitoitettiin suunnitteluvaiheessa viiden päivän mittaiseksi.
17.11.2018 | 18.16
Ilmavoimat Ilmapuolustusharjoituksessa 2/18
Jääkäriprikaati

Ilmavoimat Ilmapuolustusharjoituksessa 2/18

Ilmavoimat osallistuu merkittävällä panostuksella valtakunnallisiin ilmapuolustusharjoituksiin eikä Ilmavoimien ilmatorjuntajoukot poikkea koulutusjärjestelyiltään muiden puolustushaarojen ilmatorjuntajoukoista. Ilmapuolustusharjoitus tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kehittää kaikkien toimintaympäristöjen ilmatorjuntajoukkojen taistelua entistä tehokkaammaksi sekä se tarjoaa ennen kaikkea mahdollisuuden kehittää osallistuvien Maavoimien ja Ilmavoimien joukkojen yhteistoimintaa ilmapuolustustehtävissä. Ilmavoimien ilmatorjunnan pieni mutta sisukas ja sitoutunut henkilöstö tulee tekemään kaikkensa, jotta panostuksesta saadaan lisäarvo ilmapuolustustehtävissä toimivien joukkojen ja henkilöiden merkitykseen osana ennaltaehkäisevää puolustuskykyä.
17.11.2018 | 11.42