Hyppää sisältöön

Karjalan prikaati

Varusmiestoimikunta, tuttavallisemmin VMTK, toimii linkkinä varusmiesten ja henkilökunnan välillä, ohjaa varusmiespalvelukseen liittyvissä asioissa sekä pyrkii edistämään varusmiesten palvelusmotivaatiota ja -viihtyvyyttä.

Varusmiestoimikunta koostuu neljästä kokopäivätoimisesta toimihenkilöstä; puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri ja some-agentti. Heidät valitaan puolivuosittain 347 vrk palvelevista varusmiehistä.

Varusmiestoimikunnan some-agentti ylläpitää saapumiserälle erillistä Facebook -ryhmää, joka mahdollistaa saapumiserän keskinäisen tutustumisen ja tarjoaa tietoa meneillään olevista tapahtumista ja kursseista. Ryhmässä voi myös keskustella avoimesti tai yksityisesti mieltä askarruttavista asioista.

Karjalan prikaatin varusmiestoimikunnan toimisto ja muun muassa nettiluokka ja kerhohuone sijaitsevat Sotilaskotirakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Lomakuljetukset

Varusmiestoimikunta järjestää lomakuljetukset. Vekaranjärven bussikentältä lähtee noin kolmekymmentä lomabussia eri puolille Suomea esimerkiksi Helsinkiin, Lahteen, Imatralle ja Jyväskylään.