Hyppää sisältöön

Karjalan prikaati

Varusmiestoimikunta, tuttavallisemmin VMTK, toimii linkkinä varusmiesten ja henkilökunnan välillä, ohjaa varusmiespalvelukseen liittyvissä asioissa sekä pyrkii edistämään varusmiesten palvelusmotivaatiota ja -viihtyvyyttä.

Varusmiestoimikunta koostuu kuudesta kokopäivätoimisesta toimihenkilöstä; puheenjohtaja, varapuheenjohtaja, sihteeri, VLK koordinaattori, valtakunnallisen sihteeristön jäsen ja some-agentti. Heidät valitaan puolivuosittain 347 vrk palvelevista varusmiesjohtajista.

Varusmiestoimikunnan some-agentti ylläpitää saapumiserälle erillistä Facebook -ryhmää, joka mahdollistaa saapumiserän keskinäisen tutustumisen ja tarjoaa tietoa meneillään olevista tapahtumista ja kursseista. Ryhmässä voi myös keskustella avoimesti tai yksityisesti mieltä askarruttavista asioista.

Karjalan prikaatin varusmiestoimikunnan toimisto, jonka yhteydessä on oleskelutila varusmiehille ja muun muassa bändikämppä sijaitsevat Sotilaskotirakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.

Lomakuljetukset

Varusmiestoimikunta järjestää lomakuljetukset. Vekaranjärven bussikentältä lähtee 12 eri reittiä lomakuljetusbusseja eri puolille Suomea esimerkiksi Helsinkiin, Lahteen, Imatralle ja Jyväskylään varusmiesten tarpeiden mukaan. Aina on myös vakiobussilinja Kouvolaan, josta pääsee jatkamaan matkaa junalla.

Varusmiesten lähimpänä apuna lomakuljetuksiin ovat yksikössä; toimistoaliupseerit ja kirjurit. Tämän lisäksi voi olla suoraan yhteydessä Varusmiestoimikuntaan puhelimitse p. 0299 431 938 tai sähköpostitse vmtkkarpr(a)gmail.com.

´