Hyppää sisältöön

Jääkäriprikaatin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudet

Lapin jääkäripataljoonassa ja Rovaniemen ilmatorjuntapatteristossa tammikuussa palveluksen aloittaneet noin tuhat alokasta vannovat sotilasvalan tai antavat sotilasvakuutuksen lauantaina 17.2.2024.

Lapin jääkäripataljoonan sotilasvala- ja sotilasvakuutus järjestetään Sodankylän varuskunnassa ja Rovaniemen ilmatorjuntapatteriston sotilasvala- ja sotilasvakuutus Rovaniemen varuskunnassa.

Sotilasvala vannotaan ja sotilasvakuutus annetaan esilukijan sanelun mukaan joukko-osaston komentajan ja joukko-osastolipun edessä. Sodankylässä sotilasvalan ja sotilasvakuutuksen esilukijana toimii Lapin ELY-keskuksen ylijohtaja Jaakko Ylinampa ja Rovaniemellä Lapin reserviupseeripiirin puheenjohtaja Juhamatti Konttaniemi.

Paraatikatselmuksen suorittaa Jääkäriprikaatin komentaja eversti Kimmo Kinnunen ja paraatijoukkoja komentaa Sodankylässä Lapin jääkäripataljoonan komentaja, everstiluutnantti Sini Kouri ja Rovaniemellä Rovaniemen ilmatorjuntapatteriston komentaja, everstiluutnantti Rauno Leppiviita. 

Kenttähartauden toimittaa Sodankylässä sotilaspastori Juhana Nissinen ja Rovaniemellä Lapin lennoston sotilaspastori Niko Ryynänen. Tilaisuuksien musiikista vastaa Lapin sotilassoittokunta kapellimestari Henri Haahden ja marssikapellimestari Timo Toivosen johtamana.  

Tilaisuudet ovat kutsuvierastilaisuuksia. Alokkaat ovat välittäneet kutsun läheisilleen.

Liikenne 

Sodankylässä tilaisuudet alkavat 17.2. klo 8.00. Liikenne voi ruuhkaantua Sodankylään johtavilla teillä aamulla vieraiden saapuessa ja tilaisuuden päätyttyä noin klo 14 alkaen.

Rovaniemellä tilaisuudet alkavat 17.2. klo 10.45. Liikenne voi ruuhkaantua Rovaniemen varuskuntaan johtavilla teillä aamulla vieraiden saapuessa ja tilaisuuden päätyttyä noin klo 15 alkaen.

 

 

´