Hyppää sisältöön

Heinäkuun 5. päivänä 2021 palveluksen aloittava, tähän alokasinfoon on koottu tärkeimmät tarvitsemasi tiedot ennen palveluksen aloittamista – kannattaa lukea tarkkaan!

Tuleva Pohjoisen Puolustaja, hyvä palveluksen aloittava, toivotan sinut arktisen lämpimästi tervetulleeksi Jääkäriprikaatiin!

Toivon, että tulet palvelukseen positiivisella mielellä. Palveluksen aloittaminen ja armeijaelämään sopeutuminen voi tuntua aluksi henkisesti raskasta, mutta avoimesti ja myönteisesti suhtautumalla ja osaavien ja innostavien kouluttajien opastuksessa sopeudut joukkoon ja kehityt oman tehtäväsi osaajaksi. Aito kiinnostus ja halu oppia auttavat sinua hakeutumaan itsellesi mielekkääseen ja kiinnostavaan palvelustehtävään. Tämän miettimiseen kannattaa käyttää aikaa jo ennen palvelusta. Tuo omat erityisosaamistaidot esille vastatessasi kyselyyn. Kyselyyn vastaaminen on nyt koronatilanteessa erittäin tärkeä sinun kannaltasi.

Jääkäriprikaatin varusmieskoulutusta annetaan kahdessa joukkoyksikössä, Lapin jääkäripataljoonassa Sodankylässä ja Rovaniemen ilmatorjuntapatteristossa Rovaniemellä. Molemmissa joukoissa koulutetaan säännöllisen rytmin mukaisesti sotilaan perustaitoja, miehistön erikoistaitoja, toimista osana ryhmää, joukkuetta/jaosta ja komppaniaa/patteria. Koulutus on nousujohteista ja kaikki pidetään mukana. Koulutus on mielenkiintoista sisältäen erilaisia koulutusjaksoja. Kaikki koulutukseen liittyvät asiat koulutetaan palveluksen aikana ja siihen käytetään muun muassa simulaattoreita ja harjoittelua virtuaalimaailmassa.
Ennen palvelukseen tuloa sinun kannattaa pitää huolta kunnostasi. Erityisesti korostuvat peruskestävyyttä kehittävät lajit, kuten vaeltaminen, juoksu, pyöräily. Perusterve ja peruskuntoinen pärjää hyvin palveluksessa. Palveluksessa kuntosi nousee keskimäärin lähes kolmanneksen. Tavoitteena on, että kotiutuessasi täytät taistelijalta vaadittavan hyvän kuntotason. Palveluksen aikana tulet solmimaan monia, jopa koko eliniän kestäviä ystävyyssuhteita.

Mikäli terveydentilasi tai muut palvelukseesi vaikuttavat olosuhteet ovat olennaisesti muuttuneet kutsuntojen jälkeen, ota heti rohkeasti yhteyttä oman alueesi aluetoimistoon jo ennen palvelukseen aloittamista. On oman etusi mukaista hoitaa siviiliasiat kuntoon ennen palveluksen aloittamista. 
Kannamme varusmiespalvelusaikanasi vastuun kaikinpuolisesta hyvinvoinnistasi ja palvelusturvallisuudestasi. Lukemalla tämän alokasinfon ja toimimalla sen mukaisesti on palveluksen aloittaminen helppoa.

Olen varma, että tulet olemaan ylpeä palveluksestasi Jääkäriprikaatissa.
Jääkäriprikaatin komentaja, eversti Sami-Antti Takamaa