Hyppää sisältöön

Utin jääkärirykmentin sotilasvala- ja vakuutustilaisuus 13.8.2022

Utin jääkärirykmentillä on ilo kutsua alokkaiden läheiset rykmentin sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuteen lauantaina 13. elokuuta 2022.

Vala- ja vakuutustilaisuudet on suunniteltu järjestettäväksi siten, että läheiset voivat osallistua tilaisuuksiin paikan päällä Utissa. Pidätämme kuitenkin oikeuden muuttaa tilaisuuden järjestelyjä, mikäli koronatilanne niin vaatisi.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen tapahtuu varusmiespalvelusta suorittavan alokkaan kautta

 • Laskuvarjojääkärikomppanian osalta viimeistään torstaina 28.7.
 • Tukikomppanian osalta viimeistään perjantaina 29.7.

Tilaisuuteen osallistuvien omaisten ja läheisten määrää joudutaan rajoittamaan 3-5 henkilöön/varusmies.

Saapuminen tilaisuuteen

Utin jääkärirykmentti sijaitsee noin 12 kilometriä Kuutostietä (VT6) Kouvolasta Lappeenrannan suuntaan. Tie varuskunta-alueelle kulkee Utin ABC-huoltamon vierestä.

Käänny VT6:n yläopasteessa lukevan VARUSKUNTA-kyltin suuntaan ja aja suoraan, niin saavut alueelle keltaisen nuolen osoittamasta suunnasta. Navigaattorilla osoite Aarnikotkantie 1 tai Lentoportintie 11, Kouvola tuo lähimmäksi.

Voitte saapua varuskunta-alueelle seuraavasti

 • klo 08.45 alkaen sotilasvakuutuksen antavien varusmiesten (eivät vanno sotilasvalaa) läheiset
 • klo 09.30 alkaen sotilasvalaa seuraamaan tulevat läheiset.

Saapuessanne alueelle sotilaspoliisit opastavat pysäköinnissä. Siirtyminen pysäköintialueelta valan tapahtumapaikoille tapahtuu jalkaisin. 

Ulkomaan kansalaisten pääsy varuskunta-alueelle edellyttää, että heidän passinsa tai poliisin myöntämän henkilökorttinsa tietolehdestä toimitetaan kopio (skannattu tiedosto tai valokuva) varusmiesyksikön päällikölle viimeistään 29.7. kuluessa. Ulkomaan kansalaisten tulee varuskunta-alueelle saavuttuaan ilmoittautua kulunvalvontapaikalla olevalle sotilaspoliisille ja heillä tulee olla mukanaan se passi tai henkilökortti, josta on aiemmin toimitettu kopio yksikköön.

Ohjelma

Sotilasvala ja -vakuutustilaisuuden ohjelma on seuraava 

 • 09.15 - 09.30 Sotilasvakuutus (vain vakuutuksen antavien varusmiesten läheisille)
 • 10.00 Sotilasvala ja ohimarssi
 • 11.00 – 13.30 Kalustoesittely
 • 11.15 Toiminnallinen näytös
 • 12.00 Lounas: Laskuvarjojääkärikomppania ja läheiset
 • 13.15 Lounas: Tukikomppania ja läheiset
 • 14.45 (noin) varusmiesten loma alkaa.

Lounaan ohessa läheisillä on mahdollisuus tutustua alokkaan varusmiesyksikön majoitustiloihin.

Varusmiesten lomat alkavat lounaan ja lomatarkastuksen päätyttyä. Läheiset voivat käyttää odotusajan esimerkiksi sotilaskodissa, joka on samassa rakennuksessa varuskuntaravintolan kanssa.

Valokuvaus

Valokuvaus on sallittua kaikissa sotilasvala- ja vakuutustilaisuuden ohjelmaan merkityissä tapahtumissa. Muutoin kuvaaminen varuskunta-alueella ei ole sallittua.

Mikäli teillä on tapahtumaan liittyen kysymyksiä, joihin varusmiespalvelusta suorittava alokkaanne ei osaa vastata, voitte lähettää sähköpostia osoitteella [email protected]

 

Tervetuloa Uttiin!