Hyppää sisältöön

Kuvituskuva, jossa joukko varusmiehiä marssii tiellä poispäin kamerasta. Ympärillä syksyn värjäämiä lehtipuita.
Säkylän varusmiestoimikunta

Säkylän varusmiestoimikunta, eli VMTK, on varusmiehen asialla. VMTK:n tärkeimpiin tehtäviin kuuluu liikuntakerhojen, lomakuljetusten ja erilaisten tapahtumien organisointi sekä varusmiesten edunvalvonta.

Varusmiestoimikunta näkyy monin tavoin varusmiesten arjessa: lomakuljetukset ja liikuntakerhot ovat toimikunnan kädenjälkeä, ja toimistollamme ovi käy tiheään varsinkin vapaa-ajalla. Yksikköedustajiemme kautta keräämme tietoa varusmiespalveluksen arjen sujumisesta. VMTK:n puheenjohtajalla on suora esitysoikeus prikaatin komentajalle: kaikki ehdotukset ja ideat varusmiespalveluksen parannuksista kannattaa siis kertoa toimikunnan jäsenille, jotta ne viedään eteenpäin. VMTK:n toimistolla kuntotalon kellarikerroksessa työskentelee kolme särmää varusmiestä:

  • Puheenjohtaja, alikersantti Miika Heinonen
  • VMTK-sihteeri ja some-agentti, jääkäri Kaarlo Noponen
  • TOS-asiamies, viestimies Pyry Syrjä

Porin prikaatin SOME-agentti ylläpitää Varusmiestoimikunnan Instagram-tiliä @porpr_vmtk. Ota IG-tili seurantaan, sillä siellä julkaistaan tärkeää, hyödyllistä ja viihteellistä sisältöä varusmiespalvelukseen liittyen!

Pysyt hyvin ajan tasalla, kun seuraat tällä sivulla olevaa kalenteriamme: siihen päivitetään muun muassa toteutuneet lomakyydit, liikuntakerhojen ajankohdat ja muut tapahtumat.

Varusmiestoimikunnan puheenjohtaja on alikersantti, joka valitaan aliupseerikurssin toisen osan lopussa. Hänen palvelusaikansa on 347 vuorokautta. Muihin VMTK-tehtäviin järjestetään haku peruskoulutuskauden lopussa; näiden tehtävien varusmiesten palvelusaika on 255 vuorokautta. Jos olet kiinnostunut varusmiespalveluksen suorittamisesta VMTK:lla, tule rohkeasti toimistolle kysymään lisätietoja!

Ilmoittautuminen lomakuljetuksiin TÄSTÄ!

Tapahtumat