Hyppää sisältöön

Tietoa meistä

Karttakuva, jossa näkyy Lounais-Suomi ja sen sisällä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakuntien rajat. Karttaan on merkitty tornileijona-logolla Porin prikaatin toimipaikat ja varuskunnat jotka sijaitsevat Vaasassa, Niinisalossa, Säkylässä ja Turussa.Porin prikaatin tärkeimmät tehtävät ovat sodan ajan joukkojen koulutus, asevelvollisuusasioiden hoitaminen Länsi-Suomen alueella sekä Puolustusvoimien antaman virka-avun toteuttaminen Länsi-Suomessa.

Suomen puolustamisen lisäksi Porin prikaatissa koulutetaan sotilaita vaativiin kriisinhallintatehtäviin ympäri maailman. Porin prikaatissa saa koulutuksen myös Suomen kansainvälinen valmiusjoukko, joka on kriisinhallintatehtäviin erikoiskoulutuksen saanut joukko.

Prikaatin tehtäviä ovat joukkotuotannon ja virka-avun antamisen ohella toimintavalmiuden ylläpito, palkatun henkilöstön koulutus-, tutkimus- ja kehitystoiminta, vapaaehtoisen maanpuolustuskoulutuksen ja maanpuolustustyön tukeminen.

Prikaati kouluttaa vuosittain yli 4 000 varusmiestä ja tukee reserviläisten vapaaehtoisia harjoituksia ja koulutustilaisuuksia.

Porin prikaati vastaa myös kriisinhallintaoperaatioihin lähetettävien reserviläisten rekrytoinnista ja kriisinhallintajoukkojen henkilöstöasioista. 

Porin prikaatin komentaja on prikaatikenraali Jami Virta.

Harjoitusalueet

Porin prikaatin kuusi harjoitusaluetta sijaitsevat kaikkiaan kahdeksan kunnan alueella Säkylässä, Huittisissa, Oripäässä, Harjavallassa, Kokemäellä, Eurassa, Pöytyällä ja Niinisalossa. Lisätietoa harjoitusalueista ja niillä toimimisesta tästä.

´