Hyppää sisältöön

Northern Forest 24

Kainuun prikaati johtaa Northern Forest 24 - kaksipuoleisen simulaattoriavusteisen taisteluharjoituksen Rovajärven alueella 26.5.-1.6.2024. Harjoitukseen osallistuu kotimaisia, yhdysvaltalaisia ja norjalaisia joukkoja kalustoineen. Joukkojen kokonaisvahvuus on noin 6200 henkilöä.

Puolustusvoimista harjoitukseen osallistuu harjoituksen johtava Kainuun prikaati sekä Jääkäriprikaati, Utin jääkärirykmentti, Pääesikunnan alaisia laitoksia ja Rajavartiolaitos. 

Northern Forest 24 -harjoituksen päämääränä on ylläpitää ja kehittää sotilaallista yhteistoimintakykyä ja suorituskykyä Yhdysvaltojen ja Norjan maavoimien kanssa sekä edistää Suomen, Norjan ja Ruotsin kolmenvälistä isäntämaayhteistyötä pohjoisella alueella. Yhdysvaltalaiset joukot osallistuvat harjoitukseen osana Immediate Response 24 -harjoitusta, joka on osa U.S. Army Europe and African (USAREUR-AF:n) DEFENDER- ja Naton Steadfast Defender -kokonaisuutta. 

Harjoitukseen liittyy lentotoimintaa. Harjoituksessa operoi suomalaista ja amerikkalaista helikopterikalustoa. Ilmavoimat tukee harjoitusta taisteluhävittäjälennoilla. Yhdysvaltojen harjoitusosastoon kuuluu viisi UH-60 Blackhawk-, kolme CH-47 Chinook- ja kolme HH-60 -helikopteria. Suomalaiset operoivat harjoituksissa NH90- ja MD500-helikopterikalustoilla.

Harjoituskokonaisuuden aikana siviililiikennettä rajoitetaan Rovajärven harjoitusalueen sisällä 10.5. – 6.6.2024. 

Uutiset

Maavoimien kansainvälinen harjoitustoiminta näkyy Lapin kevätliikenteessä
Maavoimat

Maavoimien kansainvälinen harjoitustoiminta näkyy Lapin kevätliikenteessä

Kainuun prikaatin johtama taisteluharjoitus Northern Forest 24 ja sitä edeltävä alueellinen tykistön ampumaharjoitus tuovat Rovajärven alueelle kotimaisia ja kansainvälisiä joukkoja kalustoineen 14.5.-15.6.2024. Harjoitusjoukon kokonaisvahvuus on suurimmillaan lähes 7000 henkilöä, joista suomalaisten osuus on noin 4500. Ulkomaalaisia joukkoja osallistuu Yhdysvalloista ja Norjasta.
8.5.2024 | 14.39

Seuraa harjoitusta!

Northern Forest 24 -taisteluharjoitusta voi seurata Maavoimien, Kainuun prikaatin ja Jääkäriprikaatin sosiaalisen median kanavilla (Facebook, X ja Instagram) tunnisteella #NorthernForest24.

 Facebook.com/maavoimat
 Twitter.com/maavoimat
 Instagram.com/maavoimat

Harjoitusviestinnän yhteystiedot

(26.5.-1.6.2024)

Viestintäasiantuntija Elli Ahro
puh. 0299 412 354
[email protected]

´