Tämä alokasinfo sisältää tärkeimmät tarvitsemasi tiedot ennen palveluksen aloittamista Kaartin jääkärirykmentissä Santahaminassa.
Palvelukseen on saavuttava maanantaina 4.7.2022 kello 16:00 mennessä. Ruuhkautumisen välttämiseksi pyri saapumaan sukunimen mukaan jaetuissa aikaikkunoissa. Lue ohjeet tähän alla olevasta alokasinfosta kohdasta: Palvelukseen saapuminen.
Muistathan vastata ajoissa sähköiseen ennakkokyselyyn (23.6.2022 mennessä). Lue ohjeet tähän alla olevasta alokasinfon kohdasta: Sähköinen ennakkokysely.
Sinua odottaa vaativa ja mielenkiintoinen varusmieskoulutus, johon kannattaa valmistautua hyvin. Kaartin jääkärirykmentti kouluttaa rakennetun alueen taisteluun erikoistuneita joukkoja. Koulutamme sotilaita kymmeniin eri tehtäviin. Lisätietoja niin eri tehtävistä kuin esimerkiksi palvelukseen valmistautumisesta löydät alla olevasta alokasinfosta.
Ota kaikki hyöty irti palvelusajastasi!
Tulevaan palvelukseen kannattaa valmistautua järjestämällä omat siviiliasiasi kuntoon sekä perehtymällä armeijan arkeen ja palvelustehtäviin. Muutamalla asialla voit helpottaa oman palveluksesi käynnistymistä:
Ilmoita työnantajalle tai opiskelupaikkaasi hyvissä ajoin palveluksesi alkamisesta.
Huolehdi talousasiat kuntoon. Voit hakea Kelalta sotilasavustusta.
Valmistaudu palvelemaan 8,5 kuukautta (255 vuorokautta) tai 11,5 kuukautta (347 vuorokautta), koska Kaartin jääkärirykmentissä on hyvin vähän 5,5 kuukautta (165 vuorokautta kestäviä palvelustehtäviä. Palvelusaika selviää alokas- ja koulutushaarajakson aikana.
Puolustusvoimat on mahtava paikka aloittaa elämäntapamuutos. Puolustusvoimat kannustaa sinua liikkumaan ennen palvelusta, sen aikana ja sen jälkeen. Helpoin tapa kohentaa kokonaisvaltaisesti varusmiespalveluksessa tarvittavia fyysisiä ominaisuuksia on hyödyntää Puolustusvoimien tarjoamaa palvelua MarsMars.fi. Sovelluksen voi ladata puhelimeen.
On erittäin tärkeää, että vastaat ennakkokyselyyn hyvissä ajoin. Vastaamalla kyselyyn, sinulla on mahdollisuus vaikuttaa tulevaan palvelustehtävääsi. Vastaa kyselyyn 23.6.2022 mennessä:
https://asiointi.puolustusvoimat.fi (kopioi linkki uuteen välilehteen)
tunnistautumalla (pankkitunnistus, mobiilivarmenne tai sähköinen henkilökortti). Vastaukset käsitellään luottamuksellisesti. Vastaamatta jättäminen ei oikeuta jäämään pois palveluksesta.
Mikäli sinulla ei ole tunnuksia sähköiseen asiointiin, tulosta ennakkokyselylomake
ja täytä vastauslomake. Lähetä skannattu tai valokuvattu lomake 17.6.2022 mennessä osoitteeseen [email protected]
Kyselyn avulla selvitämme halukkuutesi eri koulutusvaihtoehtoihin sekä selvitämme fyysisen kuntosi tilannetta. Samalla kartoitamme ammatilliseen tai harrastukseen liittyvää osaamistasi. Ennakkokyselyn tavoitteena on sijoittaa sinut haluamaasi perusyksikköön.
Varusmiespalvelukseen on saavuttava maanantaina 4.7.2022 kello 16:00 mennessä.
Ruuhkautumisen välttämiseksi pyri saapumaan sukunimen mukaan jaetuissa aikaikkunoissa. Sukunimen ensimmäinen kirjain alkaa:
A - K = klo 10 - 12 välisenä aikana
L - R = klo 12 - 14 välisenä aikana
S - Ö = klo 14 - 16 välisenä aikana.
Santahaminaan pääsee Herttoniemen metroasemalta bussilla numero 86. Mahdollista on saapua myös läheisen kyydillä. Omalla ajoneuvolla tulo on kielletty. Santahaminassa ei ole pysäköintimahdollisuutta ensimmäisinä palvelusviikkoina.
Ota mukaan palvelukseen:
palveluksenaloittamismääräys, josta selviää missä ja milloin palveluksesi alkaa,
virallinen henkilötodistus (passi tai poliisin myöntämä henkilökortti),
sairausvakuutuskortti (KELA-kortti),
ajokortti (jos omistat sen),
henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet,
halutessasi omat parranajovälineet,
läheistesi yhteystiedot,
tilinumerosi (IBAN-muodossa),
mahdolliset lääkärintodistukset ja paperiset reseptit,
noin 2 viikon annos reseptilääkkeitäsi,
todistus saamistasi rokotuksista tai rokotuskortti johon on kirjattu sinulle annetut rokotukset, ml. Omakanta-palvelusta ladattavissa oleva EU:n koronatodistus
halutessasi otsalamppu, rannekello sekä maastoharjoituksia varten puukko
Jos tunnet olosi sairaaksi
Mikäli tunnet olosi sairaaksi ja sinulla on palveluksen alkamispäivänä tai kahtena sitä edeltävänä päivänä koronaviruksen tai flunssan tyypillisiä oireita (päänsärky, nuha, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihassärky, ripuli tai haju- tai makuaistin menetys):
Hakeudu julkisen terveydenhuollon tarjoamaan koronavirustestiin heti oireiden alettua.
Soita Kaartin jääkärirykmentin koulutusosastolle 4.7.2022 kello 10.00 - 14.00 välisenä aikana kapteeni Jaakko Ohtoselle numeroon 0299 421 710 ja sinulle tehdään palveluksen aloittamishaastattelu puhelimitse, annetaan ohjeet palveluksen aloittamisesta ja saapumisesta Kaartin jääkärirykmenttiin Santahaminaan.
Oireisena ei voi saapua palvelukseen!
Asevelvollisen yhteysviranomaisena toimii Suomen edustusto. Oman edustustosi lisäksi voit palvelukseen liittyvissä asioissa ottaa yhteyttä myös aluetoimistoihin. Ennen varusmiespalveluksen aloittamista on syytä huolehtia ainakin seuraavista asioista:
kansalaisuuteen liittyvät asiat
terveydentilan muutoksiin liittyvät lääkärintarkastukset
passi ja viisumiasiat
sotilasavustuksen hakeminen (kela.fi)
palveluksen aloittamiseen liittyvät matkaliput
Matkustus ja matkalippujen hankinta
Varusmiespalvelukseen liittyvät matkustamiskustannukset korvataan vain, jos asut ulkomailla vakinaisesti palvelukseen tullessasi. Palveluksen aloittamismatka korvataan ulkomailla olevasta asuinpaikasta Suomeen tehdystä matkasta, joka on alkanut aikaisintaan neljä viikkoa ennen palveluksen aloittamispäivää. Kotiuttamismatka ulkomailla olevaan asuinpaikkaan korvataan, jos matka tehdään neljän viikon kuluessa palveluksen päättymisestä. Tästä neljän viikon määräajasta voidaan poiketa, jos matkustusajankohtaan on ollut erityisen painavia syitä. Mikäli aiot tulla Suomeen yli neljä viikkoa aikaisemmin ennen palveluksen alkua, niin ota yhteyttä aluetoimistoon ennen matkalippujen hankkimista.
Palveluksen aloittamismatkaa varten laivaliput Itämerellä ja lentoliput on hankittava tämän ohjeen mukaisesti. Matkalippuja varataksesi ota yhteyttä Carlson Wagonlit Travel (CWT) asiakaspalvelutiimiin sähköpostiosoitteeseen [email protected]
Sähköpostin liitteenä tulee olla skannattuna palveluksen aloittamismääräys. Ilman palveluksen aloittamismääräystä matkaa ei varata.
Minimitiedot lento- ja laivavarausta varten ovat:
etu- ja sukunimi (nimitiedot samalla tavoin kuin ne on kirjoitettu passissa)
palveluksen aloittamismääräys, josta selviää missä ja milloin palveluksesi alkaa,
virallinen henkilötodistus (passi tai poliisin myöntämä henkilökortti),
sairausvakuutuskortti (KELA-kortti),
ajokortti (jos omistat sen),
matkustusasiakirjat ja Suomeen matkustamiseen liittyvät kuitit,
henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet,
läheistesi yhteystiedot,
tilinumerosi (IBAN-muodossa),
mahdolliset lääkärintodistukset ja paperiset reseptit sekä noin 2 viikon annos reseptilääkkeitäsi,
todistus saamistasi rokotuksista tai rokotuskortti, johon on kirjattu sinulle annetut rokotukset, ml. Omakanta-palvelusta ladattavissa oleva EU:n koronatodistus
halutessasi otsalamppu ja rannekello.
Itse hankitut matkaliput ja matkavakuutus
Itse hankituista lipuista on mahdollista saada rahat takaisin, kun olet matkustanut edullisimmalla matkustustavalla ja toimittanut matkustamiseen liittyvät kuitit ja tositteet hakemuksen liitteinä välittömästi palveluksen alettua joukko-osastossa perusyksikkösi vääpelille.
Erillistä matkavakuutusta et tarvitse, sillä asevelvollinen on vakuutettu varusmiespalvelukseen liittyvien matkojen aikana, myös lomilla, Suomen valtion toimesta sotilastapaturman ja palvelussairauden varalta. Matkatavaroita ei ole vakuutettu.
Lomamatkat ulkomaille
Ulkomaan lomamatkoja varten tarvittavat matkaliput hankkii perusyksikön vääpeli. Pysyvästi ulkomailla asuvat ja sieltä palvelukseen saapuneet varusmiehet saavat ulkomailla sijaitsevalle kotipaikkakunnalle palvelusajan pituudesta riippuen 1–4 matkaa.
Jos tunnet olosi sairaaksi ennen palveluksen alkamista:
Mikäli tunnet olosi sairaaksi ja sinulla on palveluksen alkamispäivänä tai kahtena sitä edeltävänä päivänä koronaviruksen tai flunssan tyypillisiä oireita (päänsärky, nuha, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihassärky, ripuli tai haju- tai makuaistin menetys):
Hakeudu julkisen terveydenhuollon tarjoamaan koronavirustestiin heti oireiden alettua.
Soita Kaartin jääkärirykmentin koulutusosastolle 4.7.2022 kello 10.00 - 14.00 välisenä aikana kapteeni Jaakko Ohtoselle numeroon 0299 421 710 ja sinulle tehdään palveluksen aloittamishaastattelu puhelimitse, annetaan ohjeet palveluksen aloittamisesta ja saapumisesta Kaartin jääkärirykmenttiin Santahaminaan.
Oireisena ei voi saapua palvelukseen!
Heinäkuussa 2022 palveluksensa aloittavilla varusmiehillä ensimmäiset kaksi viikkoa on palvelusta, jonka jälkeen on viikonloppuvapaa. Tämän jälkeen palvelus jatkuu 1 - 2 viikon mittaisilla palvelusjaksoilla, joiden välissä on vapaa viikonloppu. Koulutusjaksosta riippuen palvelusjakso voi olla pidempikin. Palveluksensa aloittavien varusmiesten tulee kuitenkin varautua perinteisten viikonloppuvapaiden sijaan muuttuneisiin palvelusvapaajärjestelyihin, mikäli koronaepidemiatilanteen kehitys niin vaatii.
Perusyksikkö ja sitä kautta koulutuksen toimeenpano määräytyy palveluksen aloittamisen yhteydessä, jolloin saat myös tietoosi tulevan koulutusjakson (6 viikkoa) läpiviennin.
Heinäkuun 2022 saapumiserän sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus järjestetään perjantaina 12.8.2022 Lapinjärvellä. Kerromme tästä lisätietoa lähempänä tilaisuuksia. Sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuus ovat avoimia yleisötilaisuuksia.
Läheistenpäivää heinäkuun 2022 saapumiserän osalta ei valitettavasti vielä toteuteta läheisille avoimena tilaisuutena varuskunnassa.
Rokottaminen on tehokas ja turvallinen tapa torjua infektiotauteja sekä niihin liittyviä jälkitauteja, vammautumisia ja kuolemia. Rokote suojaa sekä rokotteen saanutta henkilöä, että epäsuorasti myös muita ihmisiä vähentämällä taudinaiheuttajien leviämistä väestössä.
Heinäkuussa 2022 uusille alokkaille annetaan Sosiaali- ja terveysministeriön vahvistamat rokotukset:
jäykkäkouristusta, kurkkumätää ja hinkuyskää vastaan
meningokokkitautia vastaan
tuhkarokkoa, sikotautia ja vihurirokkoa vastaan
puutiaisaivotulehdusta sekä influenssaa vastaan.
Santahaminan terveysasema antaa nämä rokotukset alokkaille kahden ensimmäisen palvelusviikon aikana, jollei ole osoitettavissa voimassa olevaa rokotussuojaa. Tartuntatautilain mukaisesti rokotukset ovat vapaaehtoisia.
Koronarokotukset
Suosittelemme kaikille tuleville alokkaille koronarokotteiden ottamista ennen palveluksen alkamista.
Mikäli et ehdi ottamaan koronarokotteita ennen palveluksen alkamista, tarjoamme mahdollisuuden rokotteiden ottamiseen Puolustusvoimissa. Varusmiehille ja vapaaehtoista asepalvelusta suorittaville naisille tarjotaan aina rokotukset useita varuskuntaolosuhteissa herkästi leviäviä infektiotauteja vastaan.
Rokotteen ottaminen on erityisen tärkeää, sillä varuskunnat, joissa palvelee paljon ihmisiä eri puolilta Suomea samoissa tiloissa, voivat olla taudin leviämiselle otollisia ympäristöjä. Mahdollisimman laaja rokotekattavuus edesauttaa meitä palamaan normaaleihin varusmiespalveluksen koulutusjärjestelyihin.
Kaartin pataljoona (KAARTP) kouluttaa sotilaspoliiseja sodan ajan joukkoihin sekä kaikki kuljettajat Kaartin jääkärirykmentissä koulutettaviin joukkoihin.
Kaartin pataljoonan asettama Maavoimien kunniakomppania toteuttaa Puolustusvoimien ylipäällikön, puolustusministerin, Puolustusvoimain komentajan ja Helsingin varuskunnan sotilaalliset edustustehtävät. Edustustehtävien lisäksi sotilaspoliisikomppaniat vastaavat kohteiden vartioinnista, mukaan lukien Presidentinlinnan kunniavartio.
Kuljetuskomppania (KULJK)
Kuljetuskomppaniassa palvelevat varusmiehet, jotka ovat valikoituneet vaativiin raskaan ajoneuvon kuljettaja- tai johtajatehtäviin. Kuljettajakoulutukseen on mahdollista päästä kaikista perusyksiköistä peruskoulutuskauden päätteeksi. Koulutukseen sisältyy myös taistelukoulutusta, jotta kuljettajaksi erikoistuneet voidaan sijoittaa Kaartin jääkärirykmentin muihin sodan ajan joukkoihin. Palvelusaika Kuljetuskomppaniassa palvelevilla kuljettajilla on 347 vuorokautta.
Puolustusvoimien erityistehtäviin valitut noin 70 varusmiestä palvelevat Kuljetuskomppanian erikoiskomennusjoukkueessa. Erikoiskomennusjoukkueessa miehistön palvelusaika on 255 vuorokautta ja johtajien 347 vuorokautta. Kuljetuskomppaniaan kuuluu myös erillinen komennusjoukkue, jossa palvelevat varusmiehet suorittavat käytännön palvelustehtäviään muun muassa Tasavallan presidentin kansliassa, Pääesikunnassa ja Maanpuolustuskursseilla.
1. ja 2. Sotilaspoliisikomppania (1. SPOLK ja 2. SPOLK)
1. Sotilaspoliisikomppania ja 2. Sotilaspoliisikomppania antavat sotilaspoliisikoulutusta. Ne vastaavat vuorollaan Kunniakomppanian muodostamisesta edustustehtäviin ja tärkeiden sotilaskohteiden vartioinnista.
Sotilaspoliiseille koulutetaan muun muassa kohteiden ja henkilöiden suojausta, voimankäyttöä sekä menetelmiä vihollisen erikoisjoukkojen torjuntaan. Koulutuksessa yhteistyö muiden viranomaisten kanssa on myös tärkeässä roolissa.
Pääkaupunkiseudun toimintaympäristöön kuuluva infrastruktuuri, kuten esimerkiksi tunneliverkostot, metroasemat ja suuret rakennuskompleksit tuovat koulutukseen omat erityispiirteensä. Osa varusmiehistä koulutetaan erityistehtäviin, joita ovat muun muassa sotilaspoliisikuljettaja, tarkka-ampuja, taistelupelastaja ja tiedustelija. Yksiköt toimeenpanevat lisäksi aliupseerikurssin sotilaspoliisilinjan. Palvelusaika 1. ja 2. Sotilaspoliisikomppaniassa on 347 vuorokautta (johtajat) tai 255 vuorokautta (miehistö).
Uudenmaan jääkäripataljoona (UUDJP) kouluttaa suorituskykyisiä kaupunkijääkäreitä pääkaupunkiseutua ja Uudenmaan aluetta puolustaviin sodan ajan joukkoihin.
Kaikki Uudenmaan jääkärit saavat koulutuksen taisteluun rakennetulla alueella, joka toimintaympäristönä asettaa erityisiä vaatimuksia sekä yksittäisten taistelijoiden että johtajien taidoille. Kaupunkijääkärikoulutus on vaativaa, kehittäen sotilaallisten tietojen ja taitojen lisäksi taistelijoiden fyysistä sekä henkistä toimintakykyä.
Koulutuksessa käytetään ajanmukaista, rakennetun alueen taisteluun soveltuvaa aseistusta ja kalustoa.
Uudenmaan jääkäripataljoonan tulevalla alokkaalla on mahdollisuus aloittaa varusmiespalvelus 1. Jääkärikomppaniassa (1. JK) tai Esikunta- ja viestikomppaniassa (EVK).
1. Jääkärikomppania (1. JK)
1. Jääkärikomppania kouluttaa kaupunkijääkäreitä ja tukiosat sekä raskasaseryhmät (muun muassa kranaatinheitinjoukkueet, tulenjohto- ja pioneeripartiot sekä kranaattikonekivääripartiot) Valmiusyksikön ja sodan ajan kaupunkijääkärikomppanian vaativiin rakennetun alueen taistelutehtäviin. Kaupunkijääkäreiden koulutus painottuu hyökkäystaisteluun rakennetulla alueella. Lisaksi yksikkö kouluttaa Kaupunkijääkärikomppaniaan ja Valmiusyksikköön sijoitettavia ryhmänjohtajia aliupseerikurssillaan.
Palvelusaika yksikössä on pääsääntöisesti 347 vrk.
Esikunta- ja viestikomppania (EVK)
Esikunta- ja viestikomppania kouluttaa taistelijoita erityisesti Valmiusyksikön ja kaupunkijääkärijoukkojen johtamisjärjestelmän, mutta myös tiedustelun sekä huollon tehtäviin. Esikunta- ja viestikomppaniassa pääset käyttämään modernia kalustoa, mutta kaikki yksikössä palvelevat taistelijat saavat koulutuksen myös rakennetun alueen taisteluun ja kaupunkijääkärin perustaitoihin. Lisaksi komppania kouluttaa kaupunkijääkärijoukkojen johtamisjärjestelmä- ja viestialan ryhmänjohtajia aliupseerikurssillaan.
Palvelusaika yksikössä on pääsääntöisesti 347 vrk.
2. Jääkärikomppania (Valmiusyksikkö, VYKS)
Valmiusyksikkö on 2. jääkärikomppanian palkatusta henkilöstöstä ja varusmiehistä muodostettu Kaartin jääkärirykmentin kärkiyksikkö, jolla voidaan tarvittaessa vastata nopeasti mahdollisiin muutoksiin turvallisuusympäristössämme. Valmiusyksikön varusmiehiä voidaan käyttää sotilaallisen maanpuolustuksen tehtäviin (taistelu-, suojaus- ja tukitehtävät) varusmiespalveluksen koulutusvaiheen mukaisesti sekä muille viranomaisille annettaviin virka-aputehtäviin.
Valmiusyksikössä ei kouluteta alokkaita. Varusmiehet valitaan Valmiusyksikköön kaikista alokaskoulutusta antavista yksiköistä ja he palvelevat valmiusvuoroa edeltävät koulutusvaiheet oman koulutushaaran mukaisissa yksiköissä. Valmiusvuoron ja -ajan alkaessa he siirtyvät Valmiusyksikköön jatkamaan palvelustaan ja valmiusajan koulutusta.
Palvelusaika kaikilla Valmiusyksikön varusmiehillä on 347 vuorokautta. Valmiusyksikköön kannattaa hakeutua, jos vaativa ja nousujohteinen koulutus sekä mielenkiintoiset tehtävät kiinnostavat. Valmiusyksikkökoulutus katsotaan eduksi hakeuduttaessa Maavoimien kriisinhallintatehtäviin.
Kaartin jääkärirykmentti etsii oma-aloitteisia sotilaskuljettajia ja varusmiesjohtajia kuljetusalan tehtäviin. Työskentelyalueesi ovat pääkaupunkiseudun asutuskeskukset. Toimit haastavissa sotilaskuljettajan tehtävissä, jotka liittyvät joukkojen koulutukseen ja taistelukykyyn. Sotilaskuljettajana vastaat raskaan ajoneuvon kuljettamisesta ja vaativista johtotehtävistä. Koulutamme ja perehdytämme sinut huolellisesti tehtäviisi. Käytössäsi voi olla hyvin varusteltu kuorma-auto, maastokuorma-auto tai Pasi-panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo, joiden kunnosta huolehdit Puolustusvoimien antamien ohjeiden mukaisesti.
Edellytämme sotilaskuljettajan ammattiin:
A-kelpoisuusluokan terveyttä (B-palveluskelpoisuuden omaavat käsitellään tapauskohtaisesti)
B-luokan ajokorttia
oma-aloitteisuutta ja valmiuksia vaativan koulutukseen.
Toistuvat liikennerikkomukset ja rattijuopumus ovat esteitä valinnalle kuljettajakoulutukseen. Puolustusvoimat tarkistaa liikenneriketiedot ajo-oikeustietojärjestelmästä kaikilta sotilaskuljettajiksi pyrkiviltä.
Tarjoamme sinulle:
BEC1E ja/tai BECE-luokan ajokortin
ajokortin riskien tunnistamiskoulutuksen
pimeän ajamisen opetuksen (ellet ole suorittanut sitä perusvaiheessa)
perustason ammattipätevyyskoulutuksen (BECE 280 h tai nopeutetun ammattipätevyyskoulutuksen 140 h)
ammattipätevyyskoulutuksen täydentämisen
ammattipätevyyskoulutuksen laajentamisen
panssariajoneuvon kuljettaja- ja johtajakoulutuksen
ammattipätevyyden ja osaamisen, jota voit hyödyntää myös reservissä.
Ilmoita kiinnostuksestasi sotilaskuljettajaksi ennakkokyselyssä ja perusyksikössäsi jatkokoulutusvalintahaastattelussa! Sotilaskuljettajien palvelusaika on 347 vuorokautta.
Sosiaalikuraattori Jarmo Österlund (0299 421 722 tai[email protected])
Sosiaalikuraattorin tehtävänä on neuvoa, opastaa ja auttaa varusmiehiä ongelmatilanteissa.
Voit lähestyä minua matalalla kynnyksellä palveluksesi aikana sekä siviilielämään että varusmiespalvelukseen liittyvissä asioissa. Voit tulla keskustelemaan esimerkiksi parisuhteeseen, palvelukseen, toimeentuloon, asumiseen, sekä työhön että opiskeluun liittyvissä asioissa ja ongelmissa. Tai jos et vain tiedä mitä tekisit, voit ottaa yhteyttä. Kaikki keskustelut ovat ehdottoman luottamuksellisia!
Toimistoni sijaitsee koulutusosastolla. Päivystän ma-pe kello 8.00-16.00, muuna aikana jätä viesti, niin palaan asiaan.
Varusmiespalveluksen aloittaminen merkitsee suurta muutosta elämässäsi. Sen takia palveluksen alku voi tuntua hankalalta. Taakse jäävät opiskelu, harrastukset, työt, seurustelukumppani, kaverit ja vanhemmat. Edessä on suuri tuntematon mahdollisine huolineen, murheineen ja kysymyksineen.
Olen täällä varuskunnassa auttamassa sinua! Tulemme tapaamaan palvelusaikanasi oppitunneilla, hartaustilaisuuksissa, leireillä ja harjoituksissa, sotilaskodissa - missä milloinkin. Sinulla on myös mahdollisuus käydä esimerkiksi rippikoulu, jos asia on kohdallasi ajankohtainen.
Santahaminan ”sotilasseurakunta” on kirjava joukko ihmisiä erilaisista taustoista, myös uskonnon osalta. Sotilaspappi on varuskunnassa kaikkia varten - uskontoon katsomatta. Niin varusmiespalveluksen kuin siviilielämän eri käänteissä, haasteissa tai kriiseissä, voit kääntyä puoleeni. Keskustelut ovat aina luottamuksellisia. Nähdään!
Paavo
KJTK eli Kaartin jääkäritoimikunta toimii varusmiesten edunvalvojana, palvelusolosuhteiden kehittäjänä ja vapaa-ajan tapahtumien järjestäjänä. KJTK ylläpitää saapumiserien Facebook-ryhmiä tukien ja neuvoen etenkin uusia varusmiehiä. Varusmiesten tekemät aloitteet varusmiespalveluksen kehittämiseksi menevät eteenpäin jääkäritoimikunnan kautta. Toimikunta kommunikoi varusmiesten asioista yhdessä rykmentin johdon kanssa.
Varusmiesten liikuntakerhot (VLK)
Varusmiesten liikuntakerhon tarkoituksena on madaltaa varusmiesten kynnystä liikkua vapaa-ajalla, ja antaa mahdollisuus tutustua erilaisiin lajeihin sekä liikunnan muotoihin. Osallistumalla kerhotoimintaan 12 kertaa, saat Kaartin jääkärirykmentin teknisen VLK-paidan.
Ikimuistoinen inttivuosi yhdessä
Toimistomme sijaitsee Sotilaskodin alakerrassa. Meiltä löytyy varusmiesten käyttöön eri vapaa-ajan liikuntavälineitä. Toimistomme vastapäisessä pelihuoneessa on käytettävissä myös useita pelikonsoleita sadepäivien varalle. Meiltä voit kysyä vapaa-ajan toiminnasta sekä välineistä tai vaikka yksikköedustamisesta. Pistäydy hengailemaan paikan päälle tai ota yhteyttä KJTK:n Instagramin kautta yksityisviestillä!
Ota myös yhteyttä, jos olet kiinnostunut suorittamaan palveluksesi KJTK:ssa. Haemme heinäkuussa 2022 palveluksensa aloittaneista uutta varapuheenjohtajaa sekä kahta viestintävarusmiestä. Haku tehtäviin aukeaa alokaskauden aikana.
Mukavaa palvelusta toivottavat:
alikersantti Alexander Salmenkari, puheenjohtaja kaartinjääkäri Aaro Viita, varapuheenjohtaja kaartinjääkäri Topias Rouhiainen, viestintävarusmies kaartinjäääkäri Jimi Salminen, viestintävarusmies
Tervetuloa seuraamaan Kaartin jääkärirykmentin Instagram-ryhmää
Ryhmässä saat tietoa palveluksen aloittamisesta, tapahtumista, vinkkejä inttiin valmistautumiseen, kertomuksia intistä sekä kaikkea muuta mahdollista liittyen palvelukseen. Liittyminen kannattaa ehdottomasti, sillä ryhmässä voit tutustua palvelustovereihin jo etukäteen sekä kysyä vapaasti kysymyksiä palvelukseen liittyen.
Ryhmä löytyy Instagramista nimellä kaartjr_kjtk. Lähetä yksityisviestillä oma nimesi, jotta sinut voidaan hyväksyä seuraajaksi.
Voit seurata inttiarkea somesta esimerkiksi Instagramista, Facebookista ja Twitteristä. Tunnisteilla #inttiarki, #inttiedessä ja #kaartjr löydät kuvia, videoita ja tarinoita Instagramista, YouTubesta, Twitteristä ja Facebookista.
Puolustusvoimat tarjoaa varusmiehilleen ilmaisen langattoman verkkoyhteyden. Verkon nimen ja salasanan saat perusyksikkösi henkilökunnalta.
Omien puhelimien ja muiden päätelaitteiden käyttö on sallittua vapaa-aikana niiden käytöstä annettujen määräysten ja ohjeiden mukaisesti. Palveluksen aikana puhelimia ei saa käyttää ellei kouluttaja ole erikseen antanut siihen lupaa. Tämä kannattaa kertoa myös läheisille.
Huomioi, että kaikilla alueilla tai kaikkea kalustoa ei saa kuvata. Salli myös palvelustovereillesi yksityisyys.
Kirje- ja pakettilähetykset lähetetään osoitteella:
Varusmiehen nimi Varusmiehen perusyksikkö Kaartin jääkärirykmentti PL 6 00861 Helsinki
Huom! Pakettilähetykseen ei tule laittaa vastaanottajan puhelinnumeroa.
Mikäli et pysty aloittamaan varusmiespalvelusta suunnitellun mukaisesti, ota viipymättä yhteys aluetoimistoosi. Palvelusajan ja palveluspaikan muutosta tulee hakea kirjallisesti hyvissä ajoin ennen palveluksen alkamista. Hakemuksen voi toimittaa sähköpostilla, postitse tai asioimalla asiakaspalvelupisteessä. Pelkkä hakemuksen jättäminen ei ole pätevä syy jäädä pois palveluksesta.