North 19 mittaa suorituskykyä haastavissa oloissa Rovajärvellä

Kainuun prikaati 21.11.2019 13.09
Tiedote

Kainuun prikaati johtaa alueellisen ampumaharjoituksen Rovajärvellä 25.11.-5.12.

North 19 -harjoitus muodostaa alueellisen, kaikkien aselajien ja suorituskykyjen harjoituskokonaisuuden, jossa harjoitutetaan eri johtamistasojen sekä tykistön ja jalkaväen yhteistoimintaa yhteisissä ammunnoissa.

Harjoitukseen osallistuu joukkoja Kainuun prikaatista, Jääkäriprikaatista, Porin prikaatista, Lapin ja Kainuun rajavartiostosta sekä tulenjohtue Ruotsin Artilleri Regementetistä osana Suomen ja Ruotsin kahdenvälistä koulutus- ja harjoitusyhteistyötoimintaa (FISE).

- North 19 -harjoituksen tavoitteena on tiedustelun, jalkaväen, tykistön ja kranaatinheittimistön sekä panssarintorjunnan ja panssariaselajin ammuntojen yhteensovittaminen pohjoisen talvisissa oloissa. Todennamme yhteistoimintakykyä olosuhteissa, joissa harjoitusvastustajan lisäksi vastusta antavat toimintaympäristö ja ajankohtaan olennaisesti liittyvä sää ja pimeys. Mittaamme paitsi koulutustasoa, myös valmiudellista suorituskykyä, toteaa harjoituksen johtaja, everstiluutnantti Marko Leppänen Kainuun tykistörykmentistä.

Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 1600 henkilöä sen eri vaiheissa ja ajoneuvoja on mukana noin 350.

Joukot keskitetään Rovajärvelle junakuljetuksin, moottorimarssein ja linja-autokuljetuksin harjoitusalueelle 25. - 27.11.2019 aikana Sodankylästä, Kajaanista ja Niinisalosta. Paluumarssit toteutetaan harjoituksen päätyttyä 4. ja 5.12.