Hyppää sisältöön

"Ollos huoleton, poikas valmiudessa on!"

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 28.12.2021 10.59
Uutinen
Kaksi lumipukuista ja kypäräpäistä taistelulähettiä odottavat moottoripyöriensä päällä lumisessa maastossa panssariajoneuvon edessä liikkeelle lähtöä.

Joulun jälkeinen tervehdys Valmiusyksiköstä! Valmiusyksikön valmiudesta vastaavat tällä hetkellä valmiusjaksolle 221 siirtyneet taistelijat.

Yksikön joulun viettoon kuului valmiudessa olon ohella hiihtokoulutusta, ahkion ja trangian käyttöä sekä tulentekoa tilapäisvälinein.

Perinteisesti joulun viettoon kuului totta kai myös jouluruoka ja saunominen. Taisipa osa käydä avannossakin. Huhuja myös kuultiin, että joulupukki olisi pistäytynyt yksikössä…

Elämme tällä hetkellä ajanjaksoa, jolloin pääsemme harjoittelemaan talviolosuhteissa.  Katse on kääntymässä kohti kevättä, valoisa aika tulee pitenemään ja useat haastavat koulutukset sekä harjoitukset odottavat meitä. Tämä on loistavaa koulutuksellista aikaa!

Tulevat tammikuun alokkaat, teistä tulemme rekrytoimaan Valmiusyksikön valmiusjaksolla 122. Mikäli haluatte saada prikaatin monipuolisimman koulutuksen samalla itsenne haastaen, tervetuloa Valmiusyksikköön. 

Yksikkömme kokoonpanosta löytyy paljon mielenkiintoisia tehtäviä, jotka esitellään teille valintainfojen ja valintakokeiden aikana. Vaalimme hyvää työilmapiiriä ja meillä henkilökunta sekä varusmiehet ovat yhtä ja samaa joukkoa. Meillä kaikki varusmiehet palvelevat 347 vuorokautta.

Yksikön kokoonpano rakennetaan jatkossakin prikaatin yhteisenä rekrytointina. Tähän liittyen ei olekaan eriskummallista, että samassa ryhmässä saattaa palvella jääkäreitä, autosotamiehiä, viestimiehiä ja pioneereja. Tämä on samalla yksikön voimavara, koska yksikössä yhdistyvät usean eri aselajin käytänteet ja ammattitaito. 

Koko prikaatin henkilökunnan työpanoksella on suuri merkitys rekrytoinnin onnistumiseen. Voidaan siis todeta, että Valmiusyksikkö on koko Kainuun prikaatin yhteinen asia, missä varsinkin yhteistyön merkitys korostuu. 

Toivotan kaikille hyvää valmiudellista kevättä.

"Valmiusyksikkö - yhdessä onnistutaan" 

kapteeni Timo Järvelä
Valmiusyksikön päällikkö

Valmiusyksikkö - prikaatin keihäänkärki 

Muutamia kommentteja vasta kotiutuneilta Valmiusyksikön taistelijoilta: 

  • Valmiusyksikön koulutus on monipuolinen ja mielenkiintoinen. Täällä keskitytään olennaiseen ja turha muodollisuus jätetään pois.
  • Vertaisjohtaminen on toisinaan haastavaa ja poikkeaa huomattavasti joukkotuotantoyksikön johtamisesta. Vertaisille ja alaisille täytyy pitää kuria mutta täällä otetaan kuitenkin huomioon, että me kaikki olemme samaa saapumiserää. Johtaminen esimerkillä korostuu.
  • Oman sodan ajan tehtävän kannalta Valmiusyksikössä pääsee kehittymään ja harjantumaan nopeasti.
  • Valmiusyksikössä on päässyt haastamaan itseään eri harjoitusten muodossa. Esim. selviytymisharjoitus ja 24 tunnin marssi olivat rankkoja, mutta palkitsevia reissuja.
  • Yhteistoiminta eri aselajien välillä on ollut opettavaista ja mielekästä. Olemme päässeet toimimaan niin helikopterin kuin panssariajoneuvojen kanssa.

Ampuma- ja harjoitusalue Joukko-osasto Kajaani