Hyppää sisältöön

Puolustusministeri Niinistö tutustui Uusimaa 17 -harjoitukseen:
”Tulevaisuudessa suurempia harjoituksia”

Maavoimat
Julkaisuajankohta 30.11.2017 8.38
Tiedote

Puolustusministeri Jussi Niinistö tutustui Uusimaa 17 -harjoitukseen Vuosaaressa eilen 29. marraskuuta. Ministeri Niinistö seurasi Kaartin jääkärirykmentin valmiusyksikön kohteensuojaustehtävää, johon liittyi vaarallisen henkilön kiinniotto. Vierailua isännöi Maavoimien komentaja, kenraalimajuri Petri Hulkko.

Uusimaa 17 -harjoitus pureutuu pääkaupunkiseudun ja rannikon puolustamiseen yhdessä Maa-, Meri- ja Ilmavoimien sekä muiden viranomaisten kanssa. Niinistö totesi, että tulevaisuudessa järjestetään Uusimaa 17:ää suurempia Maa-, Meri- ja Ilmavoimien yhteisharjoituksia. Ministeri Niinistö painottaa, että Puolustusvoimien pitää harjoitella nykyaikaisten uhkien varalle.

– Nykyaikaisen kriisin muodot voivat olla moninaiset, totesi ministeri Niinistö seuratessaan Vuosaaren voimalaitosta suojaavaa Kaartin jääkärirykmentin valmiusyksikköä.

– Pidän ensiarvoisen tärkeänä, että harjoittelemme pääkaupunkiseudulla. Mahdollinen vihollinen pyrkii vaikuttamaan siellä, missä se saa eniten vaikutusta aikaan. Pääkaupunkiseutu on väestömme keskittymä, ja täällä sijaitsee päätöksentekokoneistomme. Meidän täytyy tunnistaa ja varautua mahdollisiin uhkiin yhdessä poikki hallinnonalarajojen.

Suomen sotilaallisen puolustuksen harjoittelu on Puolustusvoimien tärkeä tehtävä. Niinistö pitää luonnollisena, että puolustamista harjoitellaan realistisissa olosuhteissa.

– Sotaväen asioissa oppi tulee kantapään kautta. Powerpointeja lämpimässä luokassa katsomalla ei tuloksia saavuteta.

Niinistö sanoo, että Uusimaa 17:n kaltaiset puolustushaarojen ja viranomaisten yhteisharjoitukset (JOINT) ovat puolustuskykymme kannalta oleellisia.

– Tulevaisuudessa meidän täytyy harjoitella yhdessä yhä suuremmissa harjoituksissa. Jos me emme harjoittele, emme pysty toimimaan myöskään tositilanteessa, Niinistö painottaa.

´