Hyppää sisältöön

Puolustusvoimat Ruotsin AURORA 17 -harjoitukseen

Pääesikunta
Julkaisuajankohta 24.8.2017 12.00
Tiedote

Suomen puolustusvoimat osallistuu kaikilla puolustushaaroilla Ruotsin puolustusvoimien pääsotaharjoitukseen AURORA 17:ään. Harjoitus järjestetään 11.–29.9.2017 Tukholman, Gotlannin ja Göteborgin sekä eteläisen Itämeren alueilla. Harjoitukseen osallistuu Ruotsista noin 19 000 sotilasta ja muita viranomaisia, sekä joukkoja Liettuasta, Norjasta, Puolasta, Ranskasta, Tanskasta, Virosta ja Yhdysvalloista.

Puolustusvoimien vahvuus harjoituksessa on noin 300 sotilasta. Maavoimista harjoitukseen osallistuu muun muassa Porin prikaatissa varusmieskoulutuksen joukkotuotannossa oleva kansainvälisen valmiusjoukon jääkärikomppania, kaksi NH90 kuljetushelikopteria sekä esikuntaupseereita. Merivoimista harjoituksessa on viitisentoista esikuntaupseeria Suomen ja Ruotsin yhteisen merellisen taisteluosaston (Swedish-Finnish Naval Task Group) esikunnasta. Ilmavoimat osallistuu harjoitukseen 6-8:lla F/A-18 monitoimihävittäjällä, jotka toimivat sekä Ruotsin että Suomen alueelta.

Harjoitus on osa Suomen ja Ruotsin välistä sotilaallista yhteistyötä. Osallistumisen tavoitteena on kehittää Suomen ja Ruotsin välistä ja kansainvälistä sotilaallista yhteistoimintaa sekä lisätä suomalaisten osaamista monikansallisessa ympäristössä. Lisäksi puolustushaaroilla on omat toiminnalliset tavoitteensa. Harjoitukseen liittyen puolustusvoimien materiaalia ja joukkoja siirretään Suomen ja Ruotsin välillä muiden osallistujamaiden ilma- ja merikalustolla osana kansainvälistä yhteistyötä.

Lentäjät nousemassa Ruotsalaisten hävittäjien kyytiin Suomalainen ja Ruotsalainen sotilas tekemässä yhteistyötä harjoituksessa. Kaksi sotilasta metsässä metallinpaljastimien kanssa. Sotilaita metsässä harjoituksessa.

´