Hyppää sisältöön

2. Sotilaspoliisikomppania harjoittelee pääkaupunkiseudulla 4.-6.5.2021

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 3.5.2021 11.45
Tiedote
Kaksi sotilasta rynnäkkökiväärien kanssa rakennuksen sisällä

Kaartin jääkärirykmentin 2. Sotilaspoliisikomppania harjoittelee Helsingissä ja Vantaalla 4.-6.5. Tammikuussa 2021 palveluksensa aloittaneet miehistötehtäviin koulutettavat varusmiehet sekä heinäkuussa 2021 aloittaneet varusmiesjohtajat harjoittelevat etsintää ja kiinniottoa niin maastossa kuin rakennuksissakin.

Tiistaina 4.5. joukot harjoittelevat Helsingin Roihupellossa klo 8-17 ja Itäsalmessa klo 17-21. Molemmissa harjoituksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita sekä sisällä että ulkona.

Tiistaina 4.5. 2. Sotilaspoliisikomppania harjoittelee myös Vantaan Myyrmäessä klo 8-17. Harjoituksessa käytetään harjoitusampumatarvikkeita rakennuksen sisällä.

Keskiviikkona 5.5. sotilaspoliisit harjoittelevat Helsingin Etelä-Haagassa klo 8-14 ja Vuosaaressa klo 12-18. Etelä-Haagassa harjoitusampumatarvikkeita käytetään vain sisätiloissa. Vuosaaressa harjoitusampumatarvikkeet ovat käytössä sekä sisällä että ulkona.

Torstaina 6.5. sotilaspoliisien harjoitus jatkuu Lauttasaaressa klo 8-12. Harjoitusampumatarvikkeita käytetään ainoastaan sisätiloissa.

Joukot liikkuvat maastopuvuissa ja heidän varustukseensa kuuluu rynnäkkökivääri. Harjoituksen maaliosaston tunnistaa keltaisista nauhoista hihoissa. Kouluttajilla on päällään keltaiset huomioliivit. Joukot siirtyvät harjoituskohteisiin siviili- ja Puolustusvoimien ajoneuvoilla, myös panssaroiduilla miehistönkuljetusajoneuvoilla Paseilla.

Harjoituksessa on mukana 80 varusmiestä ja 10 henkilökuntaan kuuluvaa.

´