Hyppää sisältöön

300 alokasta aloittaa palveluksen Haminassa

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 28.12.2021 14.39
Tiedote
Lumipukuinen taistelija maastossa.

Noin 300 Maasotakoulun alokasta aloittaa palveluksensa Haminassa Reserviupseerikoulussa, joko Jääkärikomppaniassa tai Kuljetuskomppaniassa maanantaina 3. tammikuuta 2022 eli saapumiserässä 1/2022.

Palvelukseen Haminaan on saavuttava kello 9 – 16 välisenä aikana. Lisätietoja alokkaalle saa Maasotakoulun ja Maavoimien nettisivuilla. Linkki Maasotakoulun alokasoppaaseen netissä: https://maavoimat.fi/maasotakoulun-alokasinfo 

Jos Maaostakoulussa 3.1.20222 aloittavalle alokkaalle tulee kysyttävää tai mm. flunssan oireita juuri ennen palveluksen aloittamista, hänen tulee ottaa heti yhteys yliluutnantti Henna-Mari Utteriin: [email protected]. Hän päivystää alokkaita varten Haminassa myös viikonloppuna ennen ma 3.1.2022 palveluksen aloittamista.

Haluamme mahdollistaa kaikille asevelvollisille turvallisen palveluksen ja parhaan mahdollisen koulutuksen koronapandemian aikana. Tammikuun alussa varusmiehet toimivat edelleen osastoissa, ja myös uudet alokkaat jaetaan osastoihin heti ensimmäisenä palveluspäivänä.

Varotoimet ovat tärkeitä, koska varuskunnissa palvelee paljon ihmisiä eri puolilta Suomea. Tarjoamme mahdollisuuden korona- ja influenssarokotteiden ottamiseen myös varuskunnissa.
Yhteismajoituskokeilu laajenee ja jatkuu Puolustusvoimissa vuonna 2022. Mukaan tulevat Puolustusvoimien kaikki varusmiehiä kouluttavat joukko-osastot paitsi Ilmavoimien lennostot. Yhteismajoituskokeilu alkoi Reserviupseerikoulussa RU-kurssilla 256 vuonna 2020 ja siitä saatiin hyviä kokemuksia. Lisätietoa yhteismajoituskokeilusta PV:n nettisisvuilla: https://intti.fi/yhteismajoituskokeilu 

Alokasjakson pituus on kuusi viikkoa, ja sen aikana saadaan kattava koulutus sotilaan perustaitoihin. Alokasjakson päätteeksi tehdään koulutushaaravalinnat, jotka määrittävät, minkä koulutushaaran peruskurssin varusmies suorittaa. Johtajavalinnat ja miehistön palvelustehtävävalinnat tehdään koulutushaarajakson lopussa. Palvelustehtäviin kannattaa tutustua jo ennen palveluksen alkua. Alokasjakson aikana varusmiehet voivat hakeutua myös omaa osaamistaan ja siviilikoulutustaan vastaaviin erityistehtäviin.

Linkki tiedotteeseen Maavoimien sivuilla: https://maavoimat.fi/-/yli-9-000-uutta-alokasta-maavoimiin  
Lisätietoa: www.intti.fi 

Tervetuloa palvelukseen Maasotakouluun!
 

Hamina Joukko-osasto
´