Hyppää sisältöön

623 alokasta nimitettiin kaartinjääkäreiksi sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuudessa

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 13.8.2021 15.22
Tiedote

Kaartin jääkärirykmentissä heinäkuussa 2021 palveluksensa aloittaneet varusmiehet sekä naisten vapaaehtoista asepalvelusta suorittavat naiset vannoivat sotilasvalan tai antoivat sotilasvakuutuksen tänään Santahaminassa.

Sotilasvalan vannoi yhteensä 587 alokasta, joista naisia oli 45. Sotilasvakuutuksen antoi 36 alokasta, joista naisia oli 4. Tilaisuus järjestettiin koronaepidemian aiheuttamista rajoituksista johtuen ilman läheisten läsnäoloa. Läheiset pystyivät seuraamaan tilaisuutta livelähetyksen välityksellä. Lähetyksen tallenne löytyy sekä verkkosivultamme, että Facebook-sivultamme. Tallenteesta tulee tekstitetty versio myöhemmin.

Sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuden yhteydessä juhlistettiin samalla Kaartin jääkärirykmentin 25. vuosipäivää.

Kaartin jääkärirykmentin komentaja, eversti Petteri Tervonen muistutti nimittämiään tuoreita kaartinjääkäreitä siitä, että sotilasvala tai vakuutus annetaan Suomelle, mutta ennen kaikkea lupaus annetaan itselle. Pohjimmiltaan kyse on perimmäisistä arvoista, kodin, rakkaimpien ja itsenäisyyden puolustamisesta.

Eversti Tervonen lähetti myös terveisensä alokkaiden kotiväelle ja läheisille.

-Alokkaistanne on hyvää vauhtia kasvamassa aikaisempien varusmiessukupolvien tapaan päteviä maapuolustajia ja vastuunkantajia. He tarvitsevat kuitenkin palveluksen aikana vanhempien ja muiden läheisten tukea, ymmärrystä ja huolenpitoa. Olemme kiitollisia siitä tuesta, jota te olette heille antaneet ja annatte varmasti jatkossakin.

Sotilasvakuutuksen esilukijana eversti Kari Kasurinen, joka oli Kaartin jääkärirykmentin historian ensimmäinen komentaja vuosina 1996-1999.
Sotilasvalan esilukijana toimi kenraalimajuri Juha-Pekka Liikola, joka oli Kaartin jääkärirykmentin historian toinen komentaja vuosina 2000-2002.
Kenttähartauden toimitti Kaartin jääkärirykmentin sotilaspastori Paavo Ranta. Tilaisuudessa esiintyi Kaartin soittokunta kapellimestari ja musiikkikapteeni Aino Kotilaisen johdolla.

´