Hyppää sisältöön

657 alokasta nimitettiin kaartinjääkäreiksi vala- ja vakuutustilaisuudessa Lapinjärvellä

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 12.8.2022 18.59
Tiedote
Alokkaita vannomassa valaa

Kaartin jääkärirykmentin heinäkuun 2022 saapumiserän alokkaat saivat kaartinjääkärin arvonimen Lapinjärvellä 12.8. Valan ja vakuutuksen esilukijana toimi Lapinjärven kunnanvaltuuston puheenjohtaja Päivi Lempiö. Yhteensä 657 alokasta osallistui sotilasvala- ja sotilasvakuutustilaisuuteen. Juhlapäivän ohjelmaan sisältyi myös lipunnosto, seppeleiden lasku sankarihaudoille, kalustoesittely, ohimarssi ja Kaartin soittokunnan konsertti.

Kahden vuoden tauon jälkeen yleisö, kutsuvieraat sekä läheiset pääsivät vihdoin seuraamaan alokkaiden juhlapäivää. Rykmentin komentaja, eversti Asko Kopra toivotti läheiset lämpimästi tervetulleiksi tilaisuuteen ja korosti miten tärkeää läheisten läsnäolo ja tuki on varusmiehille.

- Suomen puolustusjärjestelmä nojaa asevelvollisuuteen. Sodan ajan joukoista reserviläisten osuus on noin 96 prosenttia. Ajassa elävällä asevelvollisuudella on myös merkittävä vaikutus suomalaiseen maanpuolustushenkeen. Puolustuskyky ja -tahto ovat korostuneet erityisesti viimeisien kuukausien aikana Ukrainassa käytävän sodan vuoksi. Me kaikki puolustamme Suomea, Kopra painotti puheessaan.

Helteisenä päivänä nautittiin yhdessäolosta
Päivä aloitettiin klo 9.30 lipunnostolla Lukkarinpuistossa, jonka jälkeen laskettiin seppeleet sankarihaudoille. Peikkolaakson päiväkodin lapset saivat kunnian osallistua lipunnostoon, jonka jälkeen päiväkotilaiset saivat tutustua ennen muuta yleisöä Lukkarinpuistossa olleeseen kalustoesittelyyn. Kalustoesittelyssä lapsia kiinnosti erityisesti pelastusauton sammutusletku ja Valmiusyksikön varusmiehen varusteet.

Sotilasvakuutuksen ja sotilasvalan jälkeen yleisö seurasi ohimarssia Lapinjärventiellä. Ohimarssin jälkeen tuoreet kaartinjääkärit pääsivät tapaamaan läheisiään Lukkarinpuistoon, jossa nautittiin sotilaskodin antimista ja Kaartin soittokunnan konsertista.

Moni läheinen oli mielissään siitä, että tilaisuudet pystyttiin vihdoinkin järjestämään ilman koronarajoituksia. Juhlapäivän jälkeen kaartinjääkärit pääsivät viikonloppuvapaille. 

Päivän tunnelmiin pääset Kaartin jääkärirykmentin Facebook-sivulla olevasta koostevideosta ja kuvagalleriasta tai Maavoimien Instagram-sivun kautta.

 

´