Hyppää sisältöön

ADEX Mallet Strike 1/24 -harjoitus on päättynyt

Julkaisuajankohta 23.5.2024 20.38
Tiedote

Kansainvälinen ilmapuolustusharjoitus vastasi jälleen odotuksiin. Harjoituksen tavoitteisiin päästiin ja yhteistyö Patriot-yksikön kanssa oli palkitsevaa.

Harjoituksen johtanut ilmatorjunnan tarkastaja, eversti Mano-Mikael Nokelainen arvioi, että Saksan Patriot -yksikön osuus harjoituksessa oli merkittävä. Kansainvälisen toiminnan päämääränä oli jatkaa ilmatorjunnan yhteensopivuuden kehittämistä Nato-liittolaisten ja kumppanimaiden kanssa.

- Saksalaisten integroituminen ja integrointi oli valtava ponnistus monelle, mutta ehdottomasti nähdyn vaivan arvoinen, toteaa eversti Nokelainen. Nyt voimme perustellusti sanoa olevamme yhteensopiva liittolaisemme kanssa, vaikka kehitettävääkin jäi. 
 
Harjoituksesta on muodostunut viime vuosina entistä kansainvälisempi kokonaisuus, mutta tavoitteet ovat pitkälti entisellään. Tarkoituksena on parantaa reserviläisten, varusmiesten sekä henkilökunnan osaamista ilmatorjunnan sekä ilmapuolustuksen eri tehtävissä. Harjoitus on 1/24-saapumiserän ilmatorjuntajoukkojen tärkein harjoitus ja merkittävä virstanpylväs.

- Kiertelin harjoituksen aikana useissa joukoissa. Varusmiesten ilmeestä ja toiminnasta jäi innostunut ja erittäin positiivinen kuva. Jatkakaa samalla asenteella, kannustaa eversti Nokelainen. 
 

´