Hyppää sisältöön

Alokkaiden ajatuksia ensimmäisistä palvelusviikoista

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 30.7.2018 10.12
Tiedote

Alokkaiden peruskoulutuskauden neljäs viikko käynnistyi maanantaina 30.7. Heinäkuun 9. päivä palveluksensa aloittaneiden alokkaiden koulutus on hyvässä vauhdissa ja he ovat opetelleet sotilaan perustaitoja.

Varusmies katsoo maalitaulua

Tukikomppanian alokkaat olivat viime viikolla toista kertaa ampumaradalla. Alokkaat Niklas Reijonen ja Meysam Hajizadeh kertoivat ammuntojen ohessa mietteitään ensimmäisistä palvelusviikoistaan ja siitä, mitä he palvelukselta odottavat.

- Ensimmäiset palvelusviikot ovat tuntuneet ihan rennoilta, vaikka jännitinkin tulla palvelukseen. Olemme oppineet sotilaan perustaitoja sekä siinä ohella ns. "talon tavoille", kertoo alokas Reijonen

Alokas Hajizadeh toteaa, että armeija on tähän asti tuntunut yllättävän kivalta. - En odottanut että olisi ollut näin kivaa. Olen oppinut aseenkäsittelyä ja toimintataitoja erilaisissa tilanteissa. Paljon on ollut myös erilaisia testejä, kuten kuntotestejä.

Reijonen kertoi myös kuulleensa ennen palvelukseen astumista kavereilta etukäteen paljon monipuolista ja positiivista tietoa palveluksesta ja palvelus on vastannut näitä ennakko-odotuksia.

Hymyilevä varusmies istuu rynnäkkökiväärin kanssa maalitaulun edessä

Alokas Meysam Hajizadehin ammunnat ovat menneet hyvin. - Harjoittelua vielä tarvitaan. Onnistuin saamaan jo hyvän kasan.

Molemmat haluavat ottaa palveluksestaan kaiken hyödyn irti.

- Odotan, että opin kunnolla opetettavat asiat ja pyrin ottamaan palveluksesta kaiken hyödyn irti, toteaa alokas Hajizadeh.

Alokas Reijosen tavoitteena on vuoden palvelus. - Odotan haasteita ja mahdollisuutta kehittää palveluksessa itseään. Haluan ottaa kaiken irti, koska kyseessä on kokemus, joka tulee vastaan vain kerran elämässä.

Varusmies korkeassa polviasennossa rynnäkkökivääri kädessä ampumaradalla

- Ammunnat ovat menneet hyvin, tänään ammumme ensimmäistä kertaa polvelta, kertoo alokas Reijonen.

Heinäkuu on Suomessa ollut helteinen. Toimintakyvyn ylläpitämiseksi ja palvelusturvallisuuden takaamiseksi kuumuus on otettu huomioon myös koulutuksessa. Alokkaita muistutetaan nestetasapainon ylläpitämisestä ja vettä on kaiken aikaa saatavilla myös maastossa. Muita sopeuttamistoimenpiteitä ovat muun muassa varustuksen keventäminen, koulutuspaikkojen sijoittaminen varjoon ja taukojen lisääminen.

Alokas Hajizadehia lämmin sää ei ole haitannut. -Olen kotoisin Iranista, joten helle on jo ennestään tuttua, itse asiassa on kiva, että on lämmintä. Lämpö on otettu huomioon koulutuksessa.

Alokas Reijonen toteaa, että helle vaikuttanut koulutuksen rasittavuuteen. - Etenkin 10 km marssi otti yllättävän koville juuri lämmön takia. Kouluttajat pitivät kuitenkin huolen juomatauoista.

´