Hyppää sisältöön

Alokkaista jääkäreitä Maasotakoulussa

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 31.7.2017 14.59
Tiedote

Saapumiserän 2/17 224 alokasta vannovat sotilasvalan tai antavat sotilasvakuutuksen Virolahden Virojoella torstaina 3.8.2017.

Sotilasvalan sekä juhlallisen vakuutuksen esilukijana toimii Virojoen kunnanjohtaja Osmo Havuaho.

Seppeleen Virolahden kirkon sankarihaudalle laskevat kello 08.30 Maasotakoulun johtaja eversti Asko Muhonen, Virolahden kunnanvaltuuston puheenjohtaja Sisko Ukkola-Paronen sekä Virolahdelta kotoisin oleva alokas Kalle Takala.

Sotilasvakuutus annetaan Virojoen ala-asteen juhlasalissa kello 09.25 ja sotilasvala vannotaan Virojoen koulukeskuksen urheilukentällä kello 10.00.

Vakuutuksen ja valan vastaanottaa Maasotakoulun johtaja eversti Asko Muhonen seurassaan Reserviupseerikoulun johtaja eversti Jouko Rauhala ja vala- sekä vakuutuskaavojen esilukija kunnanjohtaja Osmo Havuaho.

Tilaisuuksiin osallistuvat Jääkärikomppanian ja Kuljetuskomppanian varusmiehet kouluttajineen ja omaisineen sekä kutsuvieraat.

Valahartauden toimittaa sotilaspastori Risto Kaakinen.

Ohimarssin valatilaisuuden jälkeen Rantatiellä ottaa vastaan Maasotakoulun johtaja seurassaan valakaavan esilukija ja mahdollisesti Virolahtelainen sotiemme veteraani. Ohimarssin komentaa eversti Jouko Rauhala.

Kutsuvieraslounas nautitaan Rajasalissa kello 11.00 alkaen, samaan aikaan tarjoillaan valalounas varusmiehille omaisineen Virojoen koulun ruokalassa ja piha-alueella.

Kalustonäyttelyä ja sotilaspoliisien toimintanäytöstä pääsee katsomaan Koulukeskuksen ja urheilukentän alueella. Näytökset ovat kello 11.30 ja 12.30. Rakuunasoittokunnan varusmiesbändi esiintyy ylä-asteen pihalla kello 11.00-11.30 ja 12.00-12.45.

Tilaisuuksien musiikista vastaa Rakuunasoittokunta.

Lomat alkavat kello 14.00

´