Hyppää sisältöön

Alueellinen tykistön ampumaharjoitus harjaannutti joukot tulenkäyttöön

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 21.11.2022 9.14
Tiedote

Tykistöjoukkojen alueellinen ampumaharjoitus Rovajärvellä on hionut tulenkäyttöä joulukuussa kotiutuvan varusmieserän viimeisenä ampumaharjoituksena.

Olosuhteet Rovajärvellä ovat olleet hyvät lukuun ottamatta osittaista sumua, joka on ajoittain haastanut tulenjohtotoimintaa maalien näkyvyydessä. 

- Harjoitus on osoittanut, että tykistöjärjestelmämme on erittäin suorituskykyinen ja kykenee tehtäviinsä. Harjoitusjoukot ovat toteuttaneet runsaasti monipuolisia epäsuorantulen tehtäviä haastavissa olosuhteissa ja harjaantuneet suorituskykyisiksi sodan ajan joukoiksi. Metri, piiru ja sekunti hallitaan, niistä ei tingitä eikä sille ole tarvettakaan, toteaa harjoituksen johtaja everstiluutnantti Paavo Sarala.

Tykistön ja heittimistön toimintaan ja kalustoon tutustui viikon aikana ruotsalaisia tykistökadetteja sekä tykkimiehiä Iso-Britanniasta (4th Regiment Royal Artillery).

Harjoitus päättyy tiistaina 22.11., jolloin paluumarssit kotivaruskuntiin alkavat. Raskas kalusto siirtyy pääosin junakuljetuksin ja henkilöstö linja-autokuljetuksin. Pienempiä marssiosastoja liikkuu tiistaista alkaen Rovajärveltä Kemijärven ja Rovaniemen kautta kohti Kajaania, Vekaranjärveä, Parolannummea ja Säkylää.

Harjoitukseen osallistui joukkoja Kainuun prikaatin lisäksi Jääkäriprikaatista, Kaartin jääkärirykmentistä, Karjalan prikaatista, Porin prikaatista, Panssariprikaatista ja Rajavartiolaitokselta.

Kuvamateriaalia harjoituksesta löytyy Twitteristä @KainuunPR ja Facebookista facebook.com/KainuunPR sekä Instagramista @Maavoimat.
 

´