Hyppää sisältöön

Alueellinen tykistön ampumaharjoitus käynnistyy Rovajärvellä

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 9.11.2022 9.15
Tiedote

Kainuun tykistörykmentti johtaa alueellisen tykistön ampumaharjoituksen Rovajärvellä 14.-22.11.2022.

Harjoituksen tavoitteena on kehittää tykistöjoukkojen suorituskykyä vaativissa alkutalven olosuhteissa sekä muodostaa alueellinen, tykistöaselajin ja suorituskykyjen kokonaisuus, jossa harjoitutetaan eri johtamistasoja sekä tykistön tulenkäyttöä yhteisissä ammunnoissa. Harjoitukseen liittyvät myös Maasotakoulun johtama panssarintorjuntaohjusharjoitus ja Jääkäriprikaatin johtamat taisteluammunnat.

Harjoitukseen osallistuu joukkoja Kainuun prikaatin lisäksi Jääkäriprikaatista, Kaartin jääkärirykmentistä, Karjalan prikaatista, Porin prikaatista, Panssariprikaatista ja Rajavartiolaitokselta ja harjoitusta tukevat Puolustusvoimien Johtamisjärjestelmäkeskus, Maavoimien esikunta, Maasotakoulu, Sotilaslääketieteen keskus, Leijona Catering sekä 3. Logistiikkarykmentti. Harjoitukseen osallistuu myös tulenjohtoryhmä Iso-Britanniasta.

Osallistuvilla joukoilla on käytössään raskaita raketinheittimiä, raskaita panssarihaupitseja, raskaita ja kevyitä kenttätykkejä sekä raskaita kranaatinheittimiä.

- Käynnistymässä oleva harjoitus on syksyn merkittävin tykistöjoukkojen ampumaharjoitus. Harjoitusympäristö ja olosuhteet tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet joukkojen suorituskyvyn kehittämiselle, toteaa harjoituksen johtaja everstiluutnantti Paavo Sarala Kainuun tykistörykmentistä.

Harjoitusjoukon vahvuus on yhteensä noin 1800 henkilöä ja ajoneuvoja on mukana noin 300. 

Harjoitusjoukot siirtyvät omilta paikkakunniltaan Rovajärvelle pääosin kalustojunilla ja linja-autokuljetuksin 14.-15.11. Moottorimarssit Kajaanista harjoitusalueelle toteutetaan 14.11. kuluessa Puolangan – Pudasjärven – Ranuan kautta. 

´