Hyppää sisältöön

Alueen ja kohteiden tiedustelu vaatii pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä, jotka ovat urheilijoille luontaisia ominaisuuksia

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 20.8.2020 15.08
Tiedote

Tiedusteluharjoitus 2 on parhaillaan käynnissä Santahaminan maastossa. Urheilukoulussa huhtikuussa palveluksensa aloittaneet varusmiehet harjoittelevat tiedusteluryhmän ja -joukkueen toimintaa.

Tiedusteluharjoituksessa joukko harjoittelee tiedusteluryhmän ja -joukkueen toimintaa kohteen tiedustelutehtävässä rakennetulla alueella ja maastossa. Harjoitus on ensimmäinen, jossa varsinkin tulevat varusmiesjohtajat oppivat oman ryhmänsä ja partionsa johtamista vaativissa tiedustelutehtävissä omatoimisesti. 

Viikon ensimmäisinä päivinä ohjelmassa oli suunnitelmien tekeminen, vihollistilanteen arviointi ja johtamispaikan perustaminen. Keskiviikkona jalkauduttiin maastoon harjoittelemaan varsinaisen alueen tiedustelua ja harjoiteltiin tiedusteluryhmän toimintaa rakennetun alueen lähellä. Tähystyspaikoilla tähystäjän tukena on taistelija, joka kirjaa tähystäjän havainnot ja piirtää alueesta luonnoksen. Tähystyspaikalla saatetaan viettää montakin tuntia putkeen, joten tehtävä vaatii kärsivällisyyttä ja jatkuvaa tarkkaavaisuutta. 

Osa tiedustelijoista kuuluu johtamispaikkaryhmään, jonka tehtävänä on ylläpitää toimivia viestiyhteyksiä, kirjata tiedusteluryhmien havaintoja sekä suojata johtamispaikkaa. Harjoituksen aikana tiedustelijat oppivat viestivälineiden käytön perusteita, joiden avulla he voivat toteuttaa tulenkäyttöä tiedusteltaviin kohteisiin. 

Tiedusteluharjoituksesta saaduilla opeilla on hyvä jatkaa pian edessä olevaan paikallispuolustusharjoitukseen, joka on viime syksynä palveluksensa aloittaneen 4/19 erän ja 3/20 jääkärilinjassa palvelevien viimeinen sotaharjoitus.
 

´