Hyppää sisältöön

Arctic Shield 18 -harjoitus päätökseen keskiviikkona

Kainuun prikaati
Julkaisuajankohta 10.12.2018 15.41
Tiedote

Arctic Shield 18 -harjoitus päättyy tulevana keskiviikkona Rovajärvellä.

Yhteensä noin 4800 henkilön ampuma- ja taisteluharjoitus alkoi 27. marraskuuta ampumavaiheella, jossa toteutettiin tykistö-, heittimistö-, panssarintorjuntaohjus- ja jalkaväkiammunnat. Ampuvat joukko-osastot olivat Kainuun prikaatista, Jääkäriprikaatista ja Porin prikaatista.

Taisteluvaiheessa harjoitusjoukko vahvistui ruotsalaisesta noin 200 sotilaan osastosta sekä Lapin rajavartioston joukosta.

Arctic Shield 18 -harjoitus oli joulun alla kotiutuvan varusmieserän viimeinen ns. loppusota. Harjoituksessa mitattiin joukkojen koulutustasoa ja suorituskykyä molemmissa vaiheissa.

- Kiitän harjoitukseen osallistuneita joukkoja ja henkilöstöä hyvistä suoritteista tässä harjoituksessa. Oman organisaation lisäksi meitä on arvioitu lukuisten kotimaisten ja ulkomaisten vierailijoiden toimesta ja suomalainen asevelvollisuus reserviläiset mukaan lukien on saamieni palautteiden mukaan arvostettu tapa koko maan puolustamiseen. Toivotan hyvää palveluksen jatkoa, kotiutuville menestystä reservissä ja rauhallista joulun aikaa kaikille, toteaa harjoituksen johtaja prikaatikenraali Tuomo Repo.

Paluumarssit

Kainuun prikaatin joukot palaavat Kajaaniin pääosin linja-autokuljetuksin keskiviikkona iltapäivän ja illan aikana ja kalusto siirretään junakuljetuksin Kajaaniin. Moottorimarssiosastoja siirtyy Kajaaniin tiistaina yksi ja torstaina kaksi. Lisäksi tiistaina iltapäivän aikana yksi 60 ajoneuvon moottorimarssiosasto siirtyy harjoitusalueelta Sarriojärveltä Kemijärvelle.

Jääkäriprikaatin joukot palaavat Sodankylään keskiviikkoiltana linja-autokuljetuksin ja moottorimarssiosastoina keskiviikkoiltapäivän aikana Sodankylään ja Someroharjulle.

Porin prikaatin joukot ovat palanneet ampumavaiheen jälkeen.

Lapin rajavartioston osasto palaa Ivaloon torstaiaamuna.

Ruotsalaisten osastot palaavat moottorimarsseina tiistaina ja keskiviikkona Haaparannan kautta kotivaruskuntiinsa.

´