Hyppää sisältöön

Arvoisat ilmapuolustajat!

IlmasotakouluJääkäriprikaatiMaavoimat
Julkaisuajankohta 15.11.2021 6.57
Puhe
kuvituskuva

Olemme jälleen kokoontumassa Lohtajalle ilmapuolustuksen kokonaisuuden testaamiseen ja harjoitteluun. Kaksi kertaa vuodessa järjestettävä ilmapuolustusharjoitus on ilmatorjuntajoukkojen osaamisen rakentamisen kulmakivi. Harjoitus tarjoaa alustan ilmapuolustajien harjoittelulle omissa toimintaympäristöissään ja mahdollistaa myös eri toimijoiden yhteistoiminnan.

Ilmapuolustusharjoitus 2/21 jakaantuu kahteen eri vaiheeseen. Ampumavaiheessa toteutamme ilmatorjunnan eri asejärjestelmien kovapanosammunnat. Ilmaoperaatioiden torjuntavaiheessa torjumme yhdessä erittäin vaativia maalitilanteita haastavassa elektronisen sodankäynnin ympäristössä.

Tämä harjoitus on järjestyksessään neljäs COVID-19 pandemian aikana toteutettu. Myös tässä harjoituksessa huomioidaan koronatilanteen vaatimukset kaikissa vaiheissa samalla tinkimättömyydellä kuin aikaisemmissa harjoituksissa. Tämä edellyttää kärsivällisyyttä ja huolellisuutta. Turvallisuus on meidän yhteinen asia.

Näin syksyn harjoituksessa vaihtelevat sääolosuhteet tulevat haastamaan meidät joka päivä. Tästä huolimatta, tai ehkä juuri sen vuoksi, luonnonkaunis Vattajanniemi tulee taatusti jälleen kerran tarjoamaan ainutlaatuisia kokemuksia ja elämyksiä. Tervetuloa Lohtajalle, tehdään yhdessä hyvä harjoitus!

Harjoituksen johtaja, ilmatorjunnan tarkastaja
Eversti Mikko Mäntynen
 

Harjoitukset ja ammunnat Ilmatorjunta