Hyppää sisältöön
Osiot
Valikko
Maavoimat

Arvokasta tietoa pioneeriaselajin kehittämiseen

Maavoimat 4.9.2020 12.00
Uutinen
Pioneerijoukkue raivaamistehtävässä lentotukikohdan alueella

Pioneeriaselajin kokeiluharjoitus Hakku 20 tulee päätökseen 4.9. Pirkkalassa järjestetyssä harjoituksessa testattiin onnistuneesti Maavoimien merkittävimpiä pioneerisuorituskykyjä.

Harjoitusviikon aikana Pirkkalan lentotukikohdassa harjoiteltiin suluttamista ja raivaamista sekä testattiin raivaamisen erikoisosaston (REO) ja suojelun erikoisosaston (SEO) toimintaa korkean uhkatason tehtävissä. Harjoitus toteutettiin tiiviissä yhteistyössä Sisä-Suomen Poliisin ja Pirkanmaan pelastuslaitoksen kanssa.

Harjoituksessa saatiinkin arvokasta tietoa pioneeriaselajin suorituskyvyistä sekä kokemusta vaativista tehtävistä ja viranomaisyhteistyöstä.

”Olemme testanneet korkeassa valmiudessa olevien pioneerijoukkueiden suorituskykyjä sekä uusia menetelmiä ja laitteita. Joukkojen suorituskyvyt ovat erittäin hyvällä tasolla ja viranomaisyhteistyöstä saadaan harjoituksissa aina arvokkaita kokemuksia. Harjoituksen aikana on vahvistunut tieto siitä, että olemme oikealla tiellä toimintatapojemme suhteen”, toteaa harjoituksen johtaja, eversti Juha Helle Maavoimien esikunnasta. 

Harjoituksessa oli mukana myös kotimaisia puolustusteollisuusalan yrityksiä ja tarjolla olevista kansallisen puolustusvälineteollisuuden tuotteista ja kehittämisestä saatiin niin ikään arvokasta tietoa. Viikon aikana testattiin mm. etähallittavia miinoja ja panoksia, miinakairoja sekä suojelutiedusteluvälineitä.

Harjoitukseen osallistui joukkoja Karjalan, Porin ja Kainuun prikaateista sekä Maasotakoulusta ja Ilmavoimista. Yhteensä harjoituksessa oli mukana noin 90 henkilöä, joista 60 oli varusmiehiä.

Kuvia harjoituksesta:
Instagram: @maavoimat
facebook.com/maavoimat