Hyppää sisältöön

Covid19 -tartunta ja altistumisia Panssariprikaatissa

Panssariprikaati
Julkaisuajankohta 20.1.2021 16.09
Tiedote

Panssariprikaatin varusmiehellä on sunnuntaina 17.1. todettu COVID19-tartunta.

Varusmies on perjantaina, 15.1. lähtenyt osastojaon mukaiselle lomajaksolle. Infektiolääkärin määrittämä tartuttavuusajanjakso on ollut 10.–15.1. eli on todennäköistä, että kyseisenä aikana palveluksessa olleessaan varusmies on altistanut muita. 

Välittömänä toimenpiteenä Panssariprikaatissa aloitettiin altistuneiden kartoitus. Kartoituksen perusteella altistuneita on yhteensä 130, joista 120 varusmiestä ja 10 henkilökuntaan kuuluvia. Kaikki altistuneet varusmiehet ovat samasta yksiköstä ja osastosta. Sekä sairastunut että altistuneet varusmiehet ovat tällä hetkellä VMP-lomajaksolla.  Parhaillaan on meneillään altistuneiden kontaktointi. Kaikki altistuneet tullaan asettamaan karanteeniin aina 29.1. kello 16.00 saakka. Panssariprikaati seuraa tilanteen kehitystä.

PÄIVITYS 27.1.2021: Panssariprikaatin tietoon on tullut 15.1. tapauksen jälkeen yhteensä viisi (5) positiivista testitulosta. Kaikki tulokset ovat tulleet VMP-lomajaksolla olevilta varusmiehiltä. Lisätapauksia voi tulla ilmi vielä loppuviikosta taudin itämisaika huomioiden. 

Tartuntaketju on selvittelyistä huolimatta vielä epäselvä, joten Panssariprikaati ottaa käyttöön sairastuneiden varusmiesten kanssa samassa kasarmirakennuksessa olevissa perusyksiköissä erityistoimia tartuntojen ennaltaehkäisemiseksi. Näihin varotoimiin kuuluu muun muassa selkeät kulkemisrajoitukset majoitustupien välillä, kasarmitilojen kosketuspintojen desinfioinnin tehostaminen, kasvomaskin käytön laajentaminen sekä jokaisen omakohtaisen vastuun korostaminen. Myös varuskunnan terveysaseman henkilöstö puhuttaa loppuviikosta kaikki kyseiseen kasarmiin VMP-jaksolta palaavat varusmiehet. 
 

Hattula Joukko-osasto Kanta-Häme Muut tapahtumat Parolannummi, Hattula