Hyppää sisältöön

Etelä-Karjala 20 -paikallispuolustusharjoituksen johtajalta tervehdys

Karjalan prikaati
Julkaisuajankohta 28.2.2020 9.33
Tiedote

Harjoitustilanteena on hybridisodankäynti ja normaaliolojen häiriötilanteet. Toimintaympäristönä harjoituksessa on Etelä-Karjalan asutuskeskukset ympäristöineen. Harjoituksessa toimitaan normaaliolojen toimivaltuuksilla. Vastuuviranomainen johtaa harjoitustilanteita muiden viranomaisten tukemana. Painopisteellisesti harjoitus näkyy Lappeenrannan, Joutsenon ja Imatran alueilla, joissa maavoimien paikallispuolustuksen joukot ja viranomaiset harjoittelevat.

Etelä-Karjala 20 -harjoituksen päämääränä on kehittää paikallispuolustuksen suorituskykyä sekä viranomaisten välistä yhteistoimintakykyä nopeassa tilannekehityksessä. Harjoitukseen osallistuu 1000 sotilasta ja viranomaista, joista 200 palkattua henkilökuntaa ja viranomaisia, reserviläisiä 200 ja varusmiehiä noin 600 taistelijaa. Harjoitukseen osallistuu viranomaisia ja henkilöstöä Karjalan prikaatista, Maasotakoulusta, Kaakkois-Suomen rajavartiosta, Kaakkois-Suomen poliisilaitokselta, Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiristä (EKSOTE) sekä Lappeenrannan ja Imatran kaupungeilta.

Harjoituksessa on moniviranomaistilanteita, joissa harjoitellaan yhteistoimintaa. Taustalla on luonnollisesti merkittävä määrä normaaliolojen valmistelu- ja suunnittelutyötä. Mutta on tärkeää, että viranomaiset harjoittelevat yhdessä käytännön toteutusta vastuuviranomaisen johtamana ja muiden tukemana. Tällöin opitaan tuntemaan toisten toimintatavat, suorituskyvyt ja saadaan käytännön havaintoja ja kuinka yhteistoiminta onnistuu. Harjoittelun perusteella voimme kehittää omaa toimintaa sekä yhteistoimintaa jatkoa varten.

Toivotan kaikille harjoitukseen osallistuville varusmiehille, reserviläisille, henkilöstölle ja kaikille viranomaistahoille oikein hyvää ja turvallista harjoitusta. Harjoitellaan yhdessä, opitaan ja kehitetään sen perusteella meidän kaikkien omaa ja yhteistä toimintaa.

Karjalan prikaatin apulaiskomentaja eversti Petri Olli

Joukko-osasto Vekaranjärvi, Kouvola
´