Osiot
Valikko
Maavoimat

Etelä-Karjalan maakuntakomppania liikkuu ja näkyy kertaamassa Joutsenossa ja Imatralla

Maasotakoulu 27.2.2020 8.32
Tiedote
Etelä-Karjalan maakuntakomppanian reserviläinen kertausharjoituksessa Taipalsaaren harjoitusalueella vuonna 2018.

Karjalan prikaati johtaa Etelä-Karjalassa Joutsenon, Imatran ja Taipalsaaren alueella 2. - 6.3.2020 paikallispuolustusharjoituksen nimeltä "Etelä-Karjala 20". Harjoitusjoukot ovat Karjalan prikaatista ja Maasotakoulusta. Harjoitusjoukot liikkuvat alueen tiestöllä tela- ja pyöräajoneuvoilla kaikkina vuorokaudenaikoina. Maastossa joukot liikkuvat pääsääntöisesti jalan.

- Harjoitusjoukot käyttävät harjoitusampumatarvikkeita eli paukkupatruunoita ja valaisuvälineitä Myllymäki - Roiso - Vesikkola -alueella Joutsenossa ja Imatralla 4.3. illasta 5.3. puoleenpäivään asti. Valaisuvälineiden käyttö voi näkyä valkoisina valoina taivaalla, kertoo majuri Pekka Rytkölä Maasotakoulusta.

Majuri Rytkölä vastaa Etelä-Karjala 20 -harjoituksen osioista, joissa Etelä-Karjalan maakuntakomppanian reserviläiset osallistuvat harjoituskokonaisuuteen kertausharjoituksessa. Maakuntakomppania harjoittelee maakunnan sotilaallista puolustamista ja virka-avun antamista muille viranomaisille.

- Marssiosastot saattavat hidastaa liikennettä valtatie 6:lla, kun joukot siirtyvät harjoitusalueelle Imatralle ja Joutsenoon sekä palatessaan harjoituksen jälkeen takaisin kotivaruskuntiin. Joukkojen liike Imatran kaupungin läpi on pyritty ajoittamaan siten, että siitä koituisi mahdollisimman vähän haittaa siviililiikenteelle, Rytkölä kertoo.

Harjoitusalueella Vesikkolassa kannattaa autoilijoiden noudattaa harjoituksen aikana erityistä varovaisuutta. Puolustusvoimien ajoneuvot saattavat liikkua totuttua hitaammin. Panssaroitujen joukkojen liikkuessa erityinen varovaisuus on tarpeen.

Harjoitusalue on merkitty sotaharjoituskyltein ja esimerkiksi Imatran keskustassa on sotilaita ohjaamassa liikennettä panssarivaunujen ajaessa keskustan läpi.

Taipalsaarella ammutaan Puolustusvoimien harjoitusalueella maanantaina ja tiistaina 2.-3. maaliskuuta 2020.

Vesikkolassa saattaa ammunnasta johtuvia ääniä kuulla keskiviikkoillasta 4.3. torstaihin 5.3. puoleenpäivään asti.

- Keskiviikkona ja torstaina aamupäivällä kannattaa Vesikkolassa pitää pauketta arastelevat eläimet varmuuden vuoksi sisätiloissa, majuri Rytkölä sanoo.