Hyppää sisältöön

Evakuointiharjoitus Inkoon Degerbyssä 11.9.2018

Kaartin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 7.9.2018 11.04
Tiedote

Inkoon kunta järjestää yhteistyössä Kaartin jääkärirykmentin kanssa evakuointiharjoituksen Inkoon Degerbyssä tiistaina 11.9.2018. Harjoitus on osa viranomaisten yhteistoimintaharjoitusta.

Evakuointiharjoituksen tavoitteena on harjoitella rajatun alueen väestön evakuointia sekä harjoitella ja kehittää viranomaisten yhteistoimintavalmiuksia Länsi-Uudenmaan alueella. Harjoitus toteutetaan yhteistyössä Inkoon kunnan, Kaartin jääkärirykmentin, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen, Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen sekä Degerbyn kyläyhdistyksen kesken. Harjoituksen koordinoi Kaartin jääkärirykmentti ja se on osa Kaartin jääkärirykmentin johtamaa Kehä 18 -paikallispuolustusharjoitusta. Evakuoinnin johtaa Inkoon kunta yhteistyössä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen ja Länsi-Uudenmaan poliisin kanssa. Kaartin jääkärirykmentti on paikan päällä tukemassa toimintaa virka-apuna.

Evakuointiharjoituksessa Degerbyn kylän asukkaat evakuoidaan kello 17-22 välisenä aikana Inkoon kunnan ja Länsi-Uudenmaan poliisin sekä Kaartin jääkärirykmentin joukkojen toimesta. Harjoitus on ohi noin kello 22 mennessä.

Degerbyläisten osallistuminen evakuointiharjoitukseen on täysin vapaaehtoista. Kaikkia Degerbyläisiä on tiedotettu evakuointiharjoituksesta ja harjoitukseen osallistumisesta henkilökohtaisesti postitse lähetetyllä tiedotteella.

Evakuointiharjoituksen viestintää voi seurata sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #evakuointiharjoitus #evakueringsövning #degerbyevak

´