Hyppää sisältöön

"Tuli oli tarkkaa" -Lightning Strike 22 -harjoitus päättyy

Maasotakoulu
Julkaisuajankohta 26.5.2022 15.47
Tiedote
Tykistötulta ja osumia laajasti Rovajärven tunturimaisemassa, ampuma- ja harjoitusalueella.

Lightning Strike 22 -harjoituksen tykistöammunnat päättyivät torstaina 26.5.2022 iltapäivällä Rovajärvellä. Jalkaväkiammunnat jatkuvat vielä, mutta nekin päättyvät ja paluumarssit kotivaruskuntiin alkavat perjantaina 27.5.2022. Harjoituksen johtaja, Maasotakoulun johtaja, eversti Sami-Antti Takamaa on tyytyväinen.

- Harjoittelimme 12 vuorokauden ajan tulenkäyttöä eri asejärjestelmillä, LIST22-harjoituksen johtaja, Maasotakoulun johtaja, eversti Sami-Antti Takamaa (kuvassa) sanoo.

- Koulutus on ollut nousujohteista. Sekä varusmiehet että reserviläiset ovat näyttäneet osaamistaan ja voin harjoituksen johtajana todeta, että tuli on ollut tarkkaa. Kouluttajat eri joukko-osastoissa olette tehneet hyvää työtä ja voitte olla työn jälkeenne tyytyväisiä.

- Kiitokset kaikille Maavoimien joukko-osastoille, Ilmavoimille, Logistiikkalaitokselle, Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskukselle, Rajavartiolaitokselle sekä kaikille kumppaneille tuestanne. Yhdessä olemme vieneet läpi onnistuneen harjoituksen.

Kuvassa eversti Takamaa palkitsee tulenjohtopaikalla palvelleita varusmiehiä Rovajärvellä LIST22-harjoituksen viimeisenä tykistöammuntojen päivänä 26.5.2022.

- Soturit - olette kyntenne näyttäneet ja voitte siirtyä luottavaisin mielin reserviin vajaan kolmen viikon kuluttua, Takamaa sanoo kesäkuun puolivälissä kotiutuville varusmiehille ja -naisille, joille LIST22-harjoitus oli viimeinen iso harjoitus varusmiespalveluksessa.

Kuvat: viestintävarusmies Veikka Suni.

Maasotakoulu johtaa Lightning Strike 22 -harjoituksen Rovajärvellä 16.-27.5.2022. Voit seurata harjoitusta netissä: www.maavoimat.fi/list22  ja sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #LIST22.

´