Hyppää sisältöön

Everstiluutnantti Jussi Kosonen Utin jääkärirykmentin komentajaksi

Utin jääkärirykmentti
Julkaisuajankohta 29.4.2022 15.26
Tiedote

Utin jääkärirykmentin komentaja vaihtuu toukokuun alussa. Everstiluutnantti Jussi Kosonen otti vastaan rykmentin komentajuuden Maavoimien esikuntaan siirtyvältä eversti Jukka Aihtialta Utissa perjantaina 29. huhtikuuta 2022 järjestetyssä vaihtotilaisuudessa.

Everstiluutnantti Jussi Kosonen siirtyy Utin jääkärirykmentin komentajan tehtävään Maavoimien esikunnasta Mikkelistä, jossa hän toimi erikoisjoukko- ja ilmailusektorin johtajana. Kosonen on palvellut aikaisemmin Utin jääkärirykmentissä muun muassa esikuntapäällikön ja Erikoisjääkäripataljoonan komentajan tehtävissä.  

- Oma polkuni johti ensimmäisen kerran Uttiin laskuvarjojääkäripalvelukseen vuonna 1991. Samana vuonna, tuolloin vielä Suomen naapurina olleesta Neuvostoliitosta julistautuivat itsenäiseksi mm Baltian maat ja Ukraina. Nyt kun palaan jälleen kotivaruskuntaani noin kolmekymmentä vuotta myöhemmin, Euroopassa on sota ja Ukraina taistelee olemassaolonsa puolesta. Maanpuolustuksen merkitys on noussut esiin kristallin kirkkaana. Suomi varautuu puolustamaan itsenäisyyttään, arvojaan ja kansalaisiaan yhdessä muiden länsimaiden kanssa. Me olemme uuden ajanjakson alkumetreillä, sanoi everstiluutnantti Jussi Kosonen puheessaan tänään.

Everstiluutnantti Kosonen toteaa erikoisjoukkojen tuottavan monipuolista suorituskykyä, joka on joustavasti käytettävissä Puolustusvoimien eri tehtävissä.

- Erikoisjoukkojen rooli ja monikäyttöisyys ovat osoittaneet arvonsa sotatilanteessa sekä muissa viimeaikaisissa kriiseissä. Erikoisjoukot tarjoavatkin päätöksentekijöille vaihtoehtoisia mahdollisuuksia, joita ei muuten kyettäisi hyödyntämään, sanoi everstiluutnantti Kosonen.

Lopuksi Kosonen osoitti sanansa rykmentin palkatulle henkilöstölle, varusmiehille ja reserviläisille muistuttaen siitä, että erikoisjoukkojen tärkein tekijä on ihminen.

- Meillä jokaisella on oma tärkeä tehtävä rykmentissä. Voittoisten Suomen leijonien arvoja mukaillen, olemme kiitollisia ja ylpeitä saadessamme edustaa Suomea. Pelaamme yhdessä joukkueena ja joukkueelle.

Everstiluutnantti Kososen puhe Utin jääkärirykmentin komentajan vaihtokatselmuksessa 29.4.2022 kokonaisuudessaan

Utin jääkärirykmenttiin on keskitetty Puolustusvoimien erikoisjoukot, helikopteritoiminta sekä niitä tukevat toimialat. Erikoisjoukot muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, jota käytetään joustavasti Puolustusvoimien lakisääteisissä tehtävissä kotimaassa ja ulkomailla. 

Utin jääkärirykmentti toimii kahdella paikkakunnalla, Kouvolassa Utissa ja Kirkkonummella Upinniemessä, jossa sijaitsee merelliseen erikoisjoukkotoimintaan keskittyvä Erikoistoimintaosasto. 

Rykmentti kokoonpanoon kuuluvat esikunnan lisäksi Erikoisjääkäripataljoona, Helikopteripataljoona ja Tukipataljoona. Palkattua henkilöstöä rykmentissä on noin 430 ja varusmiehiä koulutetaan vuosittain lähes 300.


twitter.com/utinjr
facebook.com/utinjr
maavoimat.fi/utin-jaakarirykmentti
instagram.com/maavoimat

 

´